Kızların okuması için önce anneleri ikna

Kızların okuması için önce anneleri ikna ediyorlar -Hizanda ailelerin kız çocuklarını okula göndermesi için uygulanan "Anne Misafirim Olur musun" projesi kapsamında, anneler bir günlüğüne okul pansiyonunda ağırlanıyor -İlçe Milli Eğit


BİTLİS (A.A) - Yunus Okur - Şener Toktaş - Hizan ilçesinde kız çocuklarının okula kazandırılması için "Anne Misafirim Olur musun" projesi uygulanıyor.
     Hizana bağlı Gayda köyündeki 75. Yıl İMKB Abidin İnan Gaydalı Kız Yatılı Bölge Ortaokulu, kız çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etmek için geliştirdiği "Anne Misafirim Olur musun" projesi kapsamında, anneleri okulda bir gün misafir ediyor.
     Okulun pansiyonunda ağırladıkları annelere, çocuklarına sundukları imkanları gösteren okul yönetimi, bu sayede eğitimden uzak kalan kız çocuklarını okula kazandırıyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kızları okula kazandırmak amacıyla yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.
     Başlatılan "Anne Misafirim Olur musun" projesiyle çok sayıda kız çocuğunu okula kazandırdıklarını ifade eden Arvas, "Geliştirdiğimiz proje ile okula devam etmeyen kız öğrenci sayısını 900den 50ye düşürdük. Ayrıca ortaokulu bitirip liseye kayıt yaptırmayan bütün kız çocuklarını da açık öğretim lisesine kaydettik" dedi.
    
     -"Önce anneleri ikna ediyoruz"-
    
     Okul müdürü Muhtullah Bingöl ise okulda misafir ettikleri annelerin köylerine dönüşte, okulda öğrencilere sunulan imkanları diğer kadınlara da anlattığını ifade etti.
     Bu şekilde öncelikle kızlarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalıştıklarını bildiren Bingöl, şöyle konuştu:
     "15 gün arayla 15 öğrencinin annesini pansiyonda misafir ediyoruz. Bu anneler, rehber öğretmenlerimiz eşliğinde okulun tüm birimlerini geziyor. Ayrıca rehber öğretmenlerimiz, annelere aile içi iletişim ve kız çocuklarının okutulması hakkında sunum yaparak bilgi paylaşımında bulunuyor. Gün boyunca çocuklarıyla okulda hasret gideren anneler, daha sonra okulda yemek yiyor. Anneler ardından çocuklarının yatak odasını, banyosunu, ders çalışma ve dinlenme odalarını görme imkanı buluyor. Böylece annelerin, içi rahat ediyor."
     Projeyle "okul-veli" işbirliğini daha üst seviyeye çıkarmayı ve kız çocuklarının devamsızlığını en aza indirmeyi amaçladıklarını bildiren Bingöl, misafir annelerin okulu çok beğendiğini dile getirdi.
     Bingöl, okulda ağırladıkları misafir annelerin, ilçede ikna turlarına katıldığına değinerek, "Köylere gittiğimizde misafir anneler, çocuğunu okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalışıyor. Bunu görünce mutlu oluyoruz. Bu çalışmanın amacına ulaştığını ilk günden anladık. Çünkü okulda annesinin yanında bir gün geçiren öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunuyor" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kızların okuması için önce anneleri ikna Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER