Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası -SGK Uşak İl Müdürü Şenol: "11 bin 500 kişiye Sağlıklı Yaşam Bilgileri kitabı gönderdik"


UŞAK (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, il genelinde yılda 10dan fazla sağlık kuruluşlarına müracaat eden 11 bin 500 kişiye postayla "Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitabı gönderdiklerini söyledi.
     Şenol, SGK İl Binasında düzenlediği basın toplantısında 13-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi, SGKnın daha iyi tanınması, toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen hafta boyunca çeşitli programlar hazırladıklarını söyledi.
     Hafta boyunca bu amaçla il genelinde ilköğretim okulu öğrencisine "Güven ile Sağlıklı Emeklilik" isimli kitap ile animasyon çizgi film CDsi dağıtacaklarını, daha önce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceğini belirten Şenol, hafta etkinlikleri kapsamında Uşakta en fazla işçi çalıştıran 250 işletmeye teşekkür mektubu göndereceklerini, en fazla işçi çalıştıran 10 firmaya da plaket vereceklerini kaydetti.
     Şenol şu bilgileri verdi:
     "Hafta nedeniyle kurum personelimiz kan bağışında bulunacak, Uşak İl Jandarma Komutanlığında er ve erbaşlara sosyal güvenlik konulu konferans vereceğiz. İlimizdeki tüm basın yayın kuruluşlarını ziyaret ederek kurum faaliyetleri hakkında bilgi vereceğiz, protokol ziyaretlerimiz olacak, gençlik yürüyüşü, piknik ve doğa yürüyüşü düzenleyeceğiz, hastane, huzurevi, çocuk evi gibi kurum ziyaretlerimiz olacak"
     SGK olarak il genelinde yılda 10dan fazla sağlık kuruluşlarına müracaat eden 11 bin 500 kişiye postayla "Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitabı gönderdiklerini dile getiren Kenan Şenol, vatandaşların daha sağlıklı yaşamak için bazı küçük tedbirler alarak yaşam kalitelerini artırabileceğini ifade etti.
     "Sağlıklı Yaşam Bilgileri" kitabıyla ilgili bilgi veren Şenol, "Halkımız maalesef bilinçsizce ilaç tüketiyor. Bunun önüne geçmek, küçük tedbirlerle yaşam kalitesini artırmak mümkün. Kitapta bu bilgiler yer alıyor. Posta ile gönderdiğimiz kitabı herkesin okumasında fayda var" dedi.
     Şenol, tüm Uşak halkını Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarına katılmaya davet etti.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Sosyal Güvenlik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER