KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun:

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun: -Anavatan Türkiyenin verdiği desteklerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ekonomisi daha iyiye gidecektir


ÇORUM (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Anavatan Türkiyenin verdiği desteklerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ekonomisi daha iyiye gidecektir dedi.
     Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çoruma gelen Atun, Vali Sabri Başköyü makamında ziyaret etti.
     Atun, burada yaptığı konuşmada, Çorum Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) daveti üzerine Türkiyeye geldiklerini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyetini anavatan olarak gördüklerini söyledi.
     Türkiye topraklarında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Atun, şunları kaydetti:
     Bu topraklarda bulunmak bize gurur veriyor. Türkiyede uğramadığımız Anadolu şehirlerini geziyoruz. Anavatan Türkiyenin verdiği desteklerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ekonomisi daha iyiye gidecektir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti daha iyi yerleri hak ediyor. Dünya ekonomisinin bulunduğu konjonktür gereği bazen sorunlar, sıkıntılar yaşansa da zor dönemler bitecektir. Türkiyenin desteğini yakınımızda hissediyoruz. Bu da bize güç vermektedir.
     Çorum ekonomisinin çeşitlilik yönünden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisine benzediğini dile getiren Atun, Çoruma yapılan bu ziyaretin ilişkileri artıracağına inandığını sözlerine ekledi.
     Vali Sabri Başköy de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yıllar önce ziyaret ettiğini, Kıbrısı ve Kıbrıslıları sevdiğini belirtti.
     Çorum sanayisinin değişik alanlarda Avrupanın çeşitli ülkelerine ihraç yaptığını ifade eden Vali Başköy, Çorum ekonomisinin müteşebbis bir ruha sahip olduğunu, KKTC ile ekonomik alanda işbirliği yapacaklarını kaydetti.
     Ziyaret anısına Vali Başköy, Atuna Hitit figürlü vazo hediye ederken, Atun da Vali Başköye tablo takdiminde bulundu.
     Atun, ardından Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcüyü de makamında ziyaret etti. Atuna ziyaretlerinde TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da eşlik etti.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER