KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar,

KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Tütüncüyü ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüyü ziyaret etti.
     Türkiyeden KKTCye denizden borularla su sağlanacak Su Temin Projesi için Anamurda düzenlenecek temel atma töreni için Antalyaya gelen KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar ile beraberindeki heyet, Tütüncüyü makamında ziyaret etti.
     Tatar, temeli atılacak Su Temin Projesi kapsamında, Anadolunun suyu yavru vatan topraklarına akacağını ifade ederek, Bu suyun gitmesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hem ekonomik hem de siyasi bakımdan Türkiye ile olan münasebetleri daha da gelişecektir. projenin tamamlanmasıyla dünyaya DA önemli bir mesaj verilecektir dedi.
     Türkiyeyle çok önemli projelere imza atacaklarını vurgulayan Tatar, hükümet ve yerel yönetimler düzeyinde ziyaretlerin hem kültürün korunması hem de iki tarafın birbirlerini tanıma adına çok önemli olduğunu kaydetti.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretlerin, yerel yönetimlerle bilgi ve tecrübe paylaşımı noktasında çok önemli olduğunu belirtti.
     KKTCnin uzun vadeli içme, kullanma ve sulama suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla temeli atılacak projenin hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, Suyun akmasıyla birlikte Türkiye, Kıbrısa suyun ötesinde, gönlünü de akıtmayı gerçekleştirmiş olacak. Bundan dolayı da büyük bir memnuniyet içindeyim diye konuştu.
     Ziyaretin ardından Tatar, Başkan Tütüncüye tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber KKTC Maliye Bakanı Ersin Rüstem Tatar, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER