KMÜde Mikro beden dili ve profesyonel

KMÜde Mikro beden dili ve profesyonel iletişim konulu konferans


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi ile KMÜ Sosyoloji Öğrenci Topluluğunun ortak organizasyonuyla Mikro Beden Dili ve Profesyonel İletişim konulu konferans düzenlendi.
     Kişisel Gelişim, İletişim ve Mikro Beden Dili Uzmanı Tuğba Özdenal, Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonundaki konuşmasında, başarılı olmanın ilk şartının yapılan işin sevilmesi ve isteyerek yapılması olduğunu söyledi.
     Katılımcılara kötü motivasyon yönünde yapılacak konuşmalara kulak asmamalarını ve Sen yapamazsın diyen insanları dinlememelerini öneren Özdenal, şunları kaydetti:
     İnsanları mutlu edecek önemli faktörlerden biri de ön yargılardan uzaklaşmaktır. Empati, ben onun yerinde olsam ne yapardım diye sorabilmektir. İnsanın yapmış olduğu her hareket beden dili değildir. Ancak son dönemlerde her hareket beden dili zannediliyor. Beden dilinde en önemli nokta gözlemdir. Öfkelenmeye başladığınız anda sağ elinizle boynunuza masaj yapın. Bu hareket kalp ritminizdeki dengeyi sağlayarak, sizi sakinleştirecektir. Öfkeli kişilerle karşılaşıldığında ise kesinlikle o kişiye soru sorulmaması gerekir.
     Konferansın sonunda Özdenala Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber KMÜde Mikro beden dili ve profesyonel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER