KMÜde kurumsallaşma ve iç kontrol konulu

KMÜde kurumsallaşma ve iç kontrol konulu konferans


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Kurumsallaşma ve İç Kontrol Standartlarına Uyum konulu bir konferans düzenlendi.
     Üniversitenin Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Eski Muhasebat Başkontrolörü Erkan Karaarslan katıldı.
     Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Kemal Esengün, üniversitenin çalışanlarının gençlerden oluşmasının verimliliklerini olumlu yönde etkilediğini belirterek, yaptıkları hizmetlerde topluma karşı da sorumluluk taşıdıklarını söyledi.
     Konuşmacı Karaarslan ise kurumların iyi yönetilip yönetilmediğinin iç kontrol mekanizmasıyla ilgili olduğunu anlattı.
     İç kontrol mekanizmasının sağlıklı işlemesini sağlayan 79 adet kuralının olduğunu dile getiren Karaarslan, şunları kaydetti:
     "İç kontrolde önemli olan husus iş tanımlarının doğru bir şekilde yapılmasıdır. Kurumsallaşma çok önemlidir. Kişilere bağlı iç kontrol sistemlerinden vazgeçilmesi gerekir. Kişilerin etkilerinin minimize edildiği bir sistem oluşturulmalı. Son zamanlarda gündemde olan kamuda performans göstergelerine göre istihdam sağlanması gerekir. Performansın ölçüt alınacağı bir sistemin kamuda uygulanması halinde devlet memurluğunu garanti olarak gören anlayış ortadan kalkacaktır."
     KMÜnün kurumsallaşma ve iç kontrol çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Erkan Karaarslan "Yeni kurulmuş bir üniversite olmasına rağmen KMünün yaptığı çalışmaları başarılı buluyorum. KMÜ Türkiyede iç kontrol konusunda yapabileceklerinin en iyisini yapmıştır" diye konuştu.
     Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Karaarslana konferans sonunda KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KMÜde kurumsallaşma ve iç kontrol konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER