KMÜ, OSB çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini

KMÜ, OSB çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini araştırdı


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından hazırlanan, Karaman İli Organize Sanayi Bölgesinde Çalışan İşçilerin Yapısal Özellikleri, Sorunları ve Beklentileri başlıklı proje sonuçlandı.
     KMÜ Rektör Yardımcısı ve Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Esengün ile yardımcı araştırmacılar Prof. Dr. Osman Çevik, Yrd. Doç. Dr. Orhan Gündüzün birlikte yürüttüğü projenin, Karaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışanlarına yönelik yapılan ilk araştırma olduğu bildirildi.
     Esengün, araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, Karamanın ekonomik gelişmişlik yönüyle Türkiyede 17. sırada olduğunu ve işsizliğin olmadığı bir il olarak gösterildiğini dile getirdi.
     Karamanın imalat sanayi ve buna dayalı gıda sanayi işletmelerinin ağırlıkta olduğu ekonomik yapıya sahip bir il olduğunun altını çizen Esengün, Karamanda OSB çalışanlarına yönelik ilk kez yürütülen bu araştırmayla, sanayi sektöründe yaşanan problemleri ortaya koymayı ve getirilecek çözümlere katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber KMÜ, OSB çalışanlarının sorunlarını ve beklentilerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER