Kocaelide, Kızılay kampüsü kurulacak

Kocaelide, Kızılay kampüsü kurulacak -Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar: Kocaelide bize verilecek arsa üzerinde Kızılay kampüsü inşa etmeyi düşünüyoruz -Batı Şeriada bir ofisimiz var, orada da kalıcı bir ofis yapmak


KOCAELİ (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kocaelide kendilerine verilecek arsa üzerinde Kızılay kampüsü inşa etmeyi planladıklarını söyledi.
     Akar, İzmitteki bir restoranda düzenlenen Türk Kızılayı Kocaeli Bölge Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 14 Nisanda yapacakları genel kongreye hazırlandıklarını belirterek, söz konusu kongrenin kendileri için şölen olacağını kaydetti.
     Türk Cumhuriyeti hükümeti, çok aktif bir politika izliyor, biz de onu takip etmeye gayret ediyoruz diyen Akar, Kızılayın dünyanın çeşitli bölgelerinde operasyon halinde olduğunu bildirdi.
     Akar, Somalide 200 kişilik ekiplerinin bulunduğunu dile getirerek, 10 yıla yakın zamandır Gazzeden hiç ayrılmadık. Sürekli ekibimiz var. Şu anda da 3 kişilik ekibiz, Gazzedeki ofisimizde faaliyet gösteriyor. Batı Şeriada bir ofisimiz var, orada da kalıcı bir ofis yapmak için Filistin hükümetinin bize bağışladığı arsa üzerinde inşaata başlıyoruz. Gazzeye 15 gün önce hem de İsrail üzerinden 3 bin koli gıda malzemesi yolladık diye konuştu.
     Türkiyenin Suriyeye göndermek üzere Türk Kızılayına 50 bin ton buğday hibe ettiğini belirten Akar, bu buğdaydan 38 bin ton un meydana geldiğini, söz konusu unların da 13 bin tonunun Suriyeye gönderdiklerini söyledi.
    
     -Filistin hür olana kadar çalışmalarımız devam edecek-
    
     Akar, İsrailin Türkiyeden özür dilemesiyle ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bu konudaki tutumunu takdir ettiklerini ifade ederek, kendilerinin Filistindeki ambargoyu yaşadıklarını vurguladı.
     Kızılay Genel Başkanı olarak o sınırdan içeriye 4 saatte geçebiliyorum diyen Akar, Bizim oradaki operasyonlarımız devam edecek ta ki Gazze, Batı Şeria ve Filistin hür olana kadar. Türk Kızılayı olarak biz, mazlum kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz şeklinde konuştu.
    
     -Kocaelide Kızılay kampüsü kurulacak-
    
     Akar, Kocaeli bölgesinde Türkiyenin en büyük çadır stoku bulunduğunu dile getirerek, çadırların içinde battaniye, mutfak seti gibi malzemelerin de yer aldığını söyledi.
     Kocaeli Valisi Ercan Topacayı ziyaretlerinde bir prensip kararı aldıklarına dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:
     Kocaelide bize verilecek arsa üzerinde Kızılay kampüsü inşa etmeyi düşünüyoruz. Kampüsün içinde lojistik merkezi, asgari 10 bin metrekare alanda depolarımız olacak. Bölge kan merkezimiz olacak. Şubemiz olacak, Kızılaya ait Kocaelide ne tür faaliyetimiz varsa bunların hepsini bir çatı altında toplamış olacağız. Arsası devletten, inşaatı ve operasyonu Kızılaydan olmak üzere böyle bir sinerji oluşturduk. Valimiz, ben arsayı 3-4 ay içinde temin ederim, sizin de inşaata başlamanızı isterim dedi. Kaynaklarımız ve paramız mevcut. Kocaeli, geçmişte büyük bir deprem yaşadığımız yer, bundan sonra hazırlıksız yakalanmak istemiyoruz.
     Akar, daha sonra Türk Kızılayına maddi yardımda bulunanlara plaket verdi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide, Kızılay kampüsü kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER