Kocaelide haşereyle mücadelede kış dönemi

Kocaelide haşereyle mücadelede kış dönemi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, kanalizasyon, yağmur suyu kolektörleri, arıtma tesisleri ve atıl binalar gibi sinek üreme alanlarında ilaçlama çalışması başlatıldı.
     Ekiplerin yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını denetleyen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, yaptığı açıklamada, kasım ayında başlayan kış uygulaması çalışmalarının şubat ve mart ayı sonuna kadar yer altı sistemlerinde devam edeceğini belirterek, kış ayındaki ilaçlamanın yaz ayları kadar önemli olduğunu söyledi.
     Kış ilaçlaması yapılmaması halinde bir sineğin 3 ayda 32 milyar 500 bin sineğe ulaşacağını ifade eden Poyraz, sinek üremesine zemin oluşturan tüm alanların kış ayından itibaren kontrol altında tutulmaya çalışıldığını kaydetti.
     Poyraz, Havaların soğumasıyla sinek sayısının azaldığı düşüncesinin yanlış olduğunu bildirerek, sineklerin kış aylarında üremek için hava akımından ve soğuktan etkilenmedikleri yeraltı dolaşım sistemi olan kanalizasyon, fosseptik, rögar, yağmur suyu kolektörleri, arıtma tesisleri ve atıl boş binalar gibi alanlarda üremeye devam ettiğini bildirdi.
     Poyraz, Kış ayında uygulama yapılmazsa yaz aylarında sinek sayısı artacaktır. Dişi sivrisinek uygun ortam koşullarında su üzerine bir seferde 200 yumurta bırakmaktadır. İlaçlama çalışmaları kış aylarında yapılmazsa 3 ay içinde 32 milyar 500 bin sinekle beraber yaşamak zorunda kalabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide haşereyle mücadelede kış dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER