Kocaelide kaçak hafriyata ceza yağdı

Kocaelide kaçak hafriyata ceza yağdı -Kentte geçen yıl yapılan denetimlerde kaçak hafriyat yapıldığı tespit edilen kişi ve kurumlara 7 milyon lira ceza kesildi


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide kaçak hafriyat döktükleri tespit edilen kişi ve kurumlara, geçen yıl 7 milyon lira para cezası kesildi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, il genelinde belirlenen hafriyat alanları dışındaki bölgelere hafriyat döken kişi ve şirketlere yönelik yıl boyunca çalışma yürüttü.
     Yapılan denetimler sonucunda geçen yıl kaçak hafriyat dökerek, çevreyi kirleten kurum ve kişilere 7 milyon 127 bin lira para cezası uygulandı.
     Bu arada, kaçak hafriyat denetimlerinde uydu takibine geçilmesi sonucu kaçak hafriyatın büyük oranda önüne geçildiği bildirildi. Söz konusu çalışmalar kapsamında hafriyat taşıyan araçlar sürekli takip edilirken, söz konusu araçların belirlenen alanların dışındaki bir yere hafriyat dökmeleri halinde anında müdahale edilerek gerekli yaptırımlar uygulanıyor.
    
     -Uydudan takip sistemi-
    
     Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hafriyat ve Denetim Şube Müdürü Ali Bilgi, kentte hafriyat faaliyeti yapan kamu ve özel şirketlere ait araçlara, 2012 yılının başında uydu takip sistemine entegreli cihaz taktıklarını belirtti.
     Yaklaşık 1500 aracın, bu sistem sayesinde kolaylıkla takip edildiğini ifade eden Bilgi, Örneğin bir bölgede kaçak döküm olduğunda, takip cihazı takılı hafriyat faaliyeti yapan araçlardan hangisi gitmişse, onun geçmişe dönük ne zaman, hangi saatte gittiğini tespit edebiliyoruz. Araçların anlık verilerine, hareket bilgilerini, konum bilgilerini sürekli takip ediyoruz. Bu işi kaçak yapan, rant elde etmek isteyen birkaç tane sistemimize dahil olmayan araçlar var. Bu araçları yakaladığımızda gerekli cezaları keserek sisteme dahil ediyoruz. Bunlar çok istisnai durumlar dedi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sistemin Türkiyeye yayılması için Kocaelideki sistemi incelediğini aktaran Bilgi, birçok belediyenin bu sistemi kullanmak için kendilerinden destek istediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide kaçak hafriyata ceza yağdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER