Kocaelide Roman Festivali

Kocaelide Roman Festivali -Festival kapsamında düzenlenen Türkiye Roman Starını Arıyor yarışmasını İstanbul finalisti İsmet Çolakoğlu kazandı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli-İzmit Roman Dernekleri Federasyonunca bu yıl ikincisi yapılan Roman Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Roman Starını Arıyor ses yarışmasını İstanbul finalisti İsmet Çolakoğlu kazandı.
     Jüri üyeliğini şarkıcı Tarık Mengüç, Ümmiye ve Cigulinin yaptığı, Sakarya, İstanbul, Çanakkale, Ankara, Kocaeli, Balıkesir, Edirne, Adana, İzmir ve Düzce birincilerinin katıldığı yarışmanın finali, Sekapark alanında yapıldı.
     Finalistler performanslarını, şef Veysel Kan yönetimindeki Kocaeli Roman Federasyonu Orkestrasının eşliğinde sergiledi. Cigulinin de sahne aldığı yarışmanın finalinde sanatçı Binnaz şarkısını izleyenler ve finalistlerle birlikte seslendirdi.
     Jüri yaptığı değerlendirmede, İstanbul finalisti İsmet Çolakoğlunu birinci, Kocaeli finalisti Eren Şenayı ikinci, Çanakkale finalisti İbrahim Arıyeli ise üçüncü olarak belirledi.
     Yarışmanın birincisine ödülü olan 15 bin TLlik çeki ve plaketini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin TLlik çeki ise Büyükşehir Belediyesi Kararlar ve Yazı İşleri Dairesi Başkanı İsmail Civelek verdi.
     Yarışmada dereceye girenler para ödülünü diğer 7 finalistle paylaşacaklarını söyled.
     Yarışmanın ardından sanatçı Tarık Mengüç konser verdi.
     (TE-NC-SFD)
<< Önceki Haber Kocaelide Roman Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER