Kocaelide Sahil Kurtarma Timi 2 bin

Kocaelide Sahil Kurtarma Timi 2 bin 110 kişi kurtardı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen Sahil Kurtarma Timi boğulma tehlikesi geçiren 2 bin 110 kişiyi kurtardı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapan ekiplerin sezon boyunca 467 kişiyi kurtardıkları belirtilerek, 2005 yılından beri toplam 2 bin 110 kişiyi hayata döndürdükleri bildirildi.
     Gönüllü ekiplerle birlikte sahillerde güvenliği sağlayan timin yaz boyunca 9 farklı bölgede kurtarma çalışmalarına devam edildiği ifade edilen açıklamada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri tarafından yürütülen kurtarma çalışmalarında, 6 adet zodyak bot, 7 adet ambulans, bir adet dalgıç aracı, 4 adet arazi aracı, 4 adet jet-ski ve kurtarma aparatı, 25 adet su geçirmez telsiz, 2 adet otobüs, çok sayıda can simidi, şnorkel, palet, megafon, dürbün ve can yeleği kullanıldığı kaydedildi.
     Açıklama, şöyle devam etti:
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, görev yaptığı bölgelerde boğulma vakalarına ve deniz kazalarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek için 3 bin adet broşür dağıttı. Bağırganlı, Kalıncak, Seyrek, Sarısu, Ömerağzı, Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı, Babalı-Dikili, Uzunkum, Cebeci, Karamürsel ve Ereğli bölgelerine denize girecek vatandaşlarımıza uyarıda bulunmak ve halkın kendi kendisine yardım etmesi için bu bölgelere 100 adet uyarı tabelası ve 100 adet can simidi ipleriyle beraber yerleştirildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide Sahil Kurtarma Timi 2 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER