Kocaelide seralarda hasar tespiti

Kocaelide seralarda hasar tespiti -Kocaeli İl Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri kar yağışının ardından zarar gören seralarda hasar tespiti yapıyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli İl Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri kar yağışının ardından zarar gören seralarda hasar tespiti yapıyor.
     Kocaeli İl Gıda, Hayvancılık ve Tarım Müdürlüğü resmi sitesinde yapılan yazılı açıklamada, İzmit, Kartepe ve Gebze ilçelerinde ön hasar tespitinin devam ettiği belirtildi.
     Aynı zamanda bitkisel ve hayvansal üretimde doğal afetlerden dolayı meydana gelen hasarlarla ilgili Tarım, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan Tarım Sigortaları sisteminin mevcut olduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu sistemle beraber üreticilerin sigortaya ödeyeceği primlerin yüzde 50sinin Tarım, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı tarafından karşılanacağı ifade edildi.
     Açıklamada, üreticilerin konuyla ilgili detaylı bilgileri İl, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden edinebilecekleri kaydedildi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide seralarda hasar tespiti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER