Kocaelide yeni eğitim

Kocaelide yeni eğitim-öğretim yılı koordinasyon toplantısı -Kocaeli Valisi Topaca: -Kocaelide okullarla ilgili toplam 10 milyon TL civarında onarım faaliyeti gerçekleştirdik (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaelide okullarla ilgili toplam 10 milyon TL civarında onarım faaliyeti gerçekleştirdik dedi.
     Valilik 100. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen ilçe kaymakamları ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Topaca, eğitim ve öğretimde hizmetlerinin daha etkili yürütülmesi anlamında yapılacak toplantıda bir takım kararların alınacağını söyledi.
     Okullarla ilgili birçok konunun görüşülerek bir takım kararlara varılacağını anlatan Topaca, Kocaelide 2012-2013 eğitim öğretim yılına hazırlık kapsamında toplam 158 okulumuzda onarımlara başlamıştık, bunların önemli bir kısmı bitti dedi.
     Topaca, onarımı devam eden okulların kısa sürede tamamlanacağını dile getirerek, az sayıda okulun ihale sürecinden kaynaklanan bazı sıkıntıları dolayısıyla çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
     İlköğretim okullarının onarımıyla ilgili ihale yapılan bedelin 4 milyon 438 bin 165 TL olduğunu belirten Topaca, Liselerde 6 milyon 305 bin 81 TL onarım yaptık. Kocaelide toplam 10 milyon TL civarında okullarla ilgili onarım faaliyeti gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili ödeneklerimizi de zorlamak suretiyle önümüzdeki günlerde gelecek ödenekleri peşinen kullanarak eğitim öğretim faaliyetlerini destekliyoruz diye konuştu.
     Okul onarımlarıyla ilgili bakanlık ve il özel idaresinin ortak ödenekleriyle yapıldığını ifade eden Topaca, onarımların daha hızlı yapılması için köylere hizmet götürme birliklerine ödeneklerin aktarılarak onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.
    
     -Kocaelideki liselerin başarıları-
    
     Topaca, Kocaelideki okulların sınavlardaki başarılarıyla ilgili yapılan çalıştayda alınan kararların uygulanmasıyla ilgili çalışmalar yapılacağını dile getirerek, hedeflerinin Kocaelide sınavlardaki başarıların arttırılması olduğunu kaydetti.
     Liselerin sınavlardaki 5 yıllık performanslarını değerlendirdiklerini belirten Topaca, bir önceki yıla göre sınav performansı gerileyen lise sayısının 7 veya 8 olduğunu söyledi.
     Topaca, Türkiye ortalamasının altında olan ilköğretim okulları ve liselerin kendilerinin sorun alanı olduğunu ifade ederek, Okulların puanlarındaki küçük artışlar bizi tatmin etmiyor. Türkiye ortalamasını ilköğretim ve orta öğretimde yapılan sınavlarda yakalamak suretiyle başarıyı arttırmak istiyoruz. Bu husustaki tedbirleri görüşeceğiz dedi.
    
     -4+4+4 sistemi sonrası okullardaki öğrenci yoğunluğu-
    
     Bir gazetecinin yeni 4+4+4 sistem sonrası okullardaki öğrenci yoğunlunun nasıl olacağı yönündeki sorusu üzerine Topaca, öğrenci kayıtlarının devam ettiğini belirterek, ilk ve orta öğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısındaki hedeflerinin 30 olduğunu söyledi.
     Topaca, bazı ilçelerde söz konusu hedefi yakaladıklarını ve bu sayının altında yoğunluğu olan okulların bulunduğunu ifade ederek, derslik başına düşen öğrenci sayılarında azda olsa bir artış olabileceğini düşündüklerini kaydetti.
     Topaca, şöyle konuştu:
     Örneğin, Başiskelede yeni durumdan sonra derslik başına düşen öğrenci sayısı 21.35 Çayırovada 35.53 bu rakam, daha önce de yüksekti, Darıcada 40.46 bu iki ilçede daha önceden de bu rakam 40 civarındaydı. Derincede 25.53, Dilovasında 36.90 ve Gebzede 38.87, rakamlar bu şekilde devam ediyor. 15.72 olan ilçelerimiz de var. İzmitte 32.69, Karamürselde 23, Kartepede 22, Körfezde 28, bu sayılar ilköğretimde 30.68 oluyor. Ortaöğretimdeki ortalama sayı da 35.16 olarak tespit edildi. Dilovasında ortalama 47.90 olarak gözüküyor. Devam eden okul inşaatlarımız var. Bunlar bitince Dilovasının tüm sorunu bitecek. Gebzede 46, bu ilçeler dışındakiler Gölcük 38, İzmit 35, Kandıra 26, Karamürsel 22, Kartepe 33, Körfez 30, Çayırova 27, Darıca 35 ve Derinceda 29.54 olarak rakamlar devam ediyor. Bizi sıkıntıya sokacak bir artış yok. Sadece bazı ilçelerde bizim ortalamamızın üstünde rakamlar var. Onlar da yeni okulların tamamlanmasından sonra problem olmayacak. Kocaelide bin 300 devam eden derslik inşaatı var. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız çok sayıda okulumuz var. Derslik konusunda bir sıkıntımız yok, bizim hedefimiz başarıya yukarıya çekmek.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide yeni eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER