Kocaelideki cinayet ve yağma davası

Kocaelideki cinayet ve yağma davası -Market sahibini evine girerken silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında kasten adam öldürmekten müebbet, yağma suçundan 6 yıl 8 ay hapis, diğer 2 sanığa da aynı suçtan 6şar yıl


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin İzmit ilçesinde market sahibini evine girerken silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık hakkında kasten adam öldürmekten müebbet, yağma suçundan 6 yıl 8 ay hapis, diğer 2 sanığa da aynı suçtan 6şar yıl 8er ay hapis cezası verildi.
     Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya market sahibi Ali Rıza Bülbülü silahla öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Aykut Akgün, Anıl Osmangil, Muhammet Efe ile 18 yaşından küçük Y.K. ve sanıkların avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan Akgünün avukatı Mehmet Akgül, müvekkilinin adam öldürmek ve yağma suçlarından beraatini talep etti.
     Sanık Akgün de avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, Beraatimi ve aynı zamanda tahliyeme karar verilmesini istiyorum dedi.
     Osmangilin avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ise iddia makamının öldürme ile ilgili fiiline katıldıklarını ifade ederek, Yağma fiiline ilişkin mütalaasına iştirak etmiyoruz. Zira müvekkilimiz sanığın yağma işlendiğine dair mağdura ait hiçbir maddi delile ulaşılamadığı gibi olay yerinde de sanığa ait hiçbir emareye rastlanamamıştır diye konuştu.
     Sanık Efenin avukatı Hayri Bozkurt ise müvekkilinin maktulü öldürdüğünün kendi beyanlarıyla sabit olduğunu kaydederek, Biz fiilin yağma suçunu işlemek amacıyla gerçekleştirmediğini, bu yönde TCKnın 82. maddesinin uygulanmasını gerektiren delil bulunmadığını, bilakis sanığın savunmasında belirttiği üzere fiilin kendisine yönelik cinsel saldırı suçunun sanıkta yarattığı tahrik neticesinde işlendiği görüşündeyiz şeklinde konuştu.
     Sanık Efe ise Bülbülü kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla öldürdüğünü dile getirerek, Kesinlikle yağma amacıyla hareket etmedim. Parasını da yağma etmedim. Arkadaşlarımı da bu olaya çektiğim için kendilerinden özür diliyorum ifadelerini kullandı.
     Y.Knın avukatı Hüseyin Acurman da suça sürüklenen müvekkilinin beraatini talep etti.
    
     -Karar-
    
     Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bülbülü kasten öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdığı sanık Muhammet Efenin yargılama sürecindeki davranışını göz önünde bulundurarak, cezasını müebbet hapse çevirdi. Sanığa ayrıca silahla yağma suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.
     Heyet, sanıklar Akgün ve Osmangilin kasten adam öldürme suçuna iştirak ettikleri iddiasının sabit olmaması nedeniyle bu suçtan beraatine, silahla yağma suçunu işledikleri gerekçesiyle 6şar yıl 8er ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.
     Y.Knın ise yağma suçunu işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi.
     İzmit ilçesinde 10 Ocak 2010da evine girerken uğradığı silahlı saldırıcı sonucu yaşamını yitiren Ali Rıza Bülbülün ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada Anıl Osmangil, Aykut Akgün ve Muhammet Efe, olaydan 2 yıl 4 ay sonra gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaelideki cinayet ve yağma davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER