Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa -Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden çiftçiye tohum yardımı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kaliteli Yem ve Meyve Tohumu Projesi kapsamında çiftçilere tohum dağıtıyor.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, köylerde tarımsal verimi ve ürün çeşidini arttırarak, refah seviyesini yükseltmeyi hedefleyen belediyenin, bu doğrultuda çeşitli projeler gerçekleştirdiği belirtilerek, Kaliteli Yem ve Meyve Tohumu Projesi kapsamında Derincenin Kaşıkçı köyünde çiftçilik yapan Mustafa Yıldırıma karamba tohumu verildiği kaydedildi.
     Açıklamada, köylüye kaliteli yem tohumu ve meyve fidanı veren belediyenin, birim başına daha fazla ürün alınmasını sağladığı vurgulanarak, kaliteli yemin hayvancılığın gelişmesini sağladığı ve çeşitli meyve fidanlarının da yeni pazarlar oluşturarak çiftçinin kazancını arttırdığı ifade edildi.
     Yem bitkisi ekecek çiftçilere 256 dönümlük yem bitkisi tohumu verildiği dile getirilen açıklamada, Bunların yanında köylerde deneme amaçlı vişne, kiraz, böğürtlen, asma, kivi, ceviz ve zeytinden oluşan 2 bin 920 meyve fidanı dağıtılıyor. Bu fidanlar 38 dönümlük bir alana dikilecek denildi.
     Açıklamada, belediye bünyesinde görev yapan ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerin deneme amaçlı üretim sahaları kurduğu belirtilen açıklamada, köylere verilen tohum ve fidanların teknik elemanların gözetiminde ekildiği anlatıldı.
    
     -Karaosmanoğlu, sporseverlerle yürüyüş yaptı
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sporseverlerle Çuhane Dersinde yürüyüş yaptı.
     Yürüyüş sırasında Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Çalışmalarını inceleyen Karaosmanoğlu, yaptığı açıklamada, yürüyüş yaptıkları her alanı yeniden keşfettiklerini belirterek, bu alanları halkın kullanımına açtıklarını söyledi.
     Karaosmanoğlu, yürüyüşlerin sosyalleşmenin, tanışmanın ve kaynaşmanın yanı sıra hem halk sağlığına hem de çevre sağlığına katkı sağladığına işaret ederek, belediyenin hizmet elinin Kocaelinin her köşesine, en ücra noktalarına kadar ulaştığını kaydetti.
     Yürüyüşte, Karaosmanoğluna, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile Başiskele Kaymakamı Ali Partal eşlik etti.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER