Kocaeli heyeti Makedonyada temaslarda bulundu

Kocaeli heyeti Makedonyada temaslarda bulundu


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve meclis üyelerinden oluşan Kocaeli heyeti, Makedonya ve Kosovada temaslarda bulundu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kocaeli heyetini Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar tarafından karşılanan Kocaeli heyetinin, 4 günlük program boyunca Makedonyanın Üsküp, Kalkandelen, Struga, Kırçova ile Kosovanın Prizren ve Priştina şehirlerini ziyaret ettikleri bildirildi.
     Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibonun da hazır bulunduğu ziyarette, Kosovalı Bakan Yağcılar, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin gelişmesinin kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaelideki belediyelerle ilişkilerimizin gelişmesi bizim için çok önemli dediği belirtildi.
     Prizren Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi arasında da iyi niyet anlaşması yapıldığını hatırlatan Yağcılar, bu çalışmaların dostluğu daha da güçlendireceğinine vurgu yaparak, Kocaeli heyetine, gerçekleştirdikleri ziyaret programı için teşekkür etti.
     Makedonya ve Kosova ziyaretlerini değerlendiren Karaosmanoğlu, şunları kaydetti:
     Kocaeli heyeti olarak, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle Makedonya ile Kosovaya konuk olduk. Buralar bizim ata yadigarımızdır. Tarihi ve kültürel bağlarımız var, burada kardeşlerimiz yaşıyor. Tarihi mirasımız olan bu yerleri görmek, kardeşlerimizle bağlarımızı geliştirmek istiyoruz. Bu bölgelerden de Türkiyede yaşayan çok kardeşlerimiz var. Bunun yanı sıra ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerimizi de geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz.
     Ziyarete, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli heyeti Makedonyada temaslarda bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER