Kocaeli Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Kocaeli Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni -2011 yılında en çok kurumlar ve gelir vergisi verenler için ödül töreni düzenlendi -Vali Topaca: Gayri Safi Milli Hasıladaki (GSMH) oranına baktığımız zaman, bizler daha yeni yeni Avru


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide 2011 yılı vergilendirme döneminde en çok kurumlar ve gelir vergisi verenler için ödül töreni düzenlendi.
     Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığınca düzenlenen Kocaeli Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, vergi ve devlet kavramlarının birbirlerini tamamlayan unsurlar olduğunu söyledi.
     Devletin toplumdaki ekonomik ilişkileri takip edebilecek seviyeye doğru ilerlediğini belirten Topaca, her malın çeşitli sistemler kullanılarak fabrikada üretilmesinin ardından piyasadaki dolaşımının takip edilebilineceğini kaydetti.
     Söz konusu sistemin kurulma aşamasında olduğunu dile getiren Topaca, şunları kaydetti:
     5-10 yıl içinde nasıl insanın hareketini kimlik paylaşım sisteminden takip edebiliyoruz, yakın gelecekte ürettiğiniz malları da devlet takip eder hale gelecek. Bu vergisini düzgün veren, vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getiren iş adamıyla, vergisini vermeden kayıt dışı çalışan kişiler arasındaki haksız rekabeti de ortadan kaldıracak. Bu uygulamayı gelecek yıllarda inşallah göreceğiz. Vergi kaçırmak diye bir şey olmayacak. O zaman belki rekortmen sayıları da çok daha fazla artacaktır. Ülkemizin genel seyrine baktığımız zaman toplaması gereken vergiden daha azının topladığını biliyoruz. Gayri Safi Milli Hasıladaki (GSMH) oranına baktığımız zaman, bizler daha yeni yeni Avrupadaki gelişmiş ülkeler seviyesine doğru yaklaşıyoruz. Kuzey ülkelerini kastetmiyorum. Oralarda vergi oranı çok yüksek.
    
     -Devlet altyapısını tamamlıyor-
    
     GSMHya bakıldığında devletin toplaması gereken verginin önemli kısmını toplayamadığını ifade eden Topaca, vergi ödeyebilecek durumdaki kişilerden kanunlarda ön görülen sınırlar içinde vergi alınması konusunda devletin altyapısını tamamladığını söyledi. Bu tamamlandığı zaman, daha şeffaf ve açık, kamu hizmetlerini daha iyi yerine getiren, ülkemizin refahını hızla yukarı taşıyacak yapıya kavuşacağız diyen Topaca, bunun yapılmasının ardından Türkiyenin refahını arttırma konusunda daha çok gelişme sağlayacağını vurguladı.
     Topca, devletin son dönemde kurumlar ve gelir vergisinde oranı düşürdüğünü belirterek, bu doğrultuda da ülkenin vergi gelirlerinin arttığını anlattı.
     Topaca, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Normalde 100 liralık kazançtan 45-46 lira kurumlar vergisi almak gerekirken, bunu tahmin ediyorum yüzde 20lere çektiğimiz halde ülkemizin vergi kapasitesi artmıştır. Bu da şunu gösteriyor, çok yüksek ve geniş vergilerle iş adamlarının üstüne gitmememiz gerekiyor. Onların çalışmasını, kazanmasını ve üretmesini teşvik edecek, devletin de ihtiyacını karşılayacak bir vergi oranıyla sizin karşınıza gelmemiz gerekiyor. Devletimiz de bunun bilincindedir. Kocaeli geçen yıl, 36 milyar vergi verdi. Bu kentte kişi başına, yaklaşık 22-23 bin lira vergi düşüyor. İstanbuldan sonra ikinciyiz. Tahakkuk tahsilat oranı bakımından da, Türkiyede en öndeyiz.
     Kurumlar vergisinde Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş birinci, Yıldız Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş ikinci, İstanbul Gübre Sanayi A.Şde üçüncü sırada yer aldı.
     Konuşmanın ardından protokol üyelerince, Kocaelide en çok kurumlar ve gelir vergisi verenlere plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kocaeli Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER