Kocasinan Belediyesi 9 bin fidan dikti

Kocasinan Belediyesi 9 bin fidan dikti


KAYSERİ (A.A) - Kocasinan İlçe Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yeşil alan miktarını ve ağaçların sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi.
     Yıldız, yaptığı açıklamada, Kayseri-de, hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir bir şehir sunmak için yoğun olarak çalıştıklarını belirterek, Ağaçlar şehirlerin akciğerleri ve vazgeçilmez ihtiyaçlarıdır. Şehrin havasını temizleyen, insanların rahat nefes alabilmesini sağlayan yeşil alanların sayısını, alanını ve buna paralel olarak ağaçların miktarını artırmaya özel önem veriyoruz dedi.
     Başkan Bekir Yıldız, Kayseri-nin yeşil alan miktarını dünya standartlarına ulaştırdıklarına dikkati çekerek, şunları anlattı:
     Sonbaharda 9 bin çınar, akasya, at kestanesi, dişbudak ve çam başta olmak üzere şehir kültürüne uygun fidan aldık. Kış öncesinde bu fidanları park, bahçe, refüj ve boş alanlara diktik. Kasım, ağaç dikimi için en ideal zaman olduğu için her sonbaharda çok sayıda ağaç dikiyoruz, bu sonbaharda 9 bin fidanı toprakla buluşturduk. Diktiğimiz fidanların her türlü ihtiyacını karşılayıp bakımını da özenle yapıyoruz. Ağaçlarımızın korunması için vatandaşlarımızdan özellikle yardım ve hassasiyet istiyoruz.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kocasinan Belediyesi 9 bin fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER