Komisyon üyesi milletvekilleri, Emette bor tesislerini

Komisyon üyesi milletvekilleri, Emette bor tesislerini inceledi -AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez: Kesinlikle bor madenlerinin özelleştirilmesi diye bir konu gündemde değildir. Yeni yasayla yine tüm tesisler, tüm maden sahalar


KÜTAHYA (A.A) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Kesinlikle bor madenlerinin özelleştirilmesi diye bir konu gündemde değildir. Yeni yasayla yine tüm tesisler, tüm maden sahaları devletin elinde olacaktır dedi.
     Üzülmez başkanlığındaki AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın ve MHP Kütahya Milletvekili Alim Işıktan oluşan komisyon heyeti, madenlerle ilgili kanunda değişiklik çalışmaları kapsamında Kütahyanın Emet ilçesindeki tesislerde incelemelerde bulundu.
     Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmazdan bor rezervinin çıkarılması ve borik asit üretimi çalışmalarıyla projeler hakkında bilgi alan Üzülmez ve beraberindekiler, görüş alışverişinde bulundu.
     Üzülmez, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, son günlerde bor madenlerinin özelleştirileceği hakkında söylentiler çıktığını anımsattı.
     Bu söylentilerin asılsız olduğunu dile getiren Üzülmez, Kesinlikle bor madenlerinin özelleştirilmesi diye bir konu gündemde değildir. Yeni yasayla yine tüm tesisler, tüm maden sahaları devletin elinde olacaktır. Bor madeni sektöründe Türkiye büyümeye devam edecektir. Büyümesi için gereken tüm yatırımlar yapılacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Komisyon üyesi milletvekilleri, Emette bor tesislerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER