Konyada Üretene Sağlık taraması

Konyada Üretene Sağlık taraması -Konya Şeker ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan bir proje çerçevesinde, Konya merkez ve ilçelerindeki 36 ilköğretim okulunda 3 bin öğrenci sağlık taramasından geçirilece


KONYA (A.A) - Konya Şeker ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan bir proje çerçevesinde, Konya merkez ve ilçelerindeki 36 ilköğretim okulunda 3 bin öğrenci sağlık taramasından geçirilecek.
     Kampanya kapsamında merkeze bağlı Kayasu köyündeki İlköğretim Okuluna giden Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi doktorları, öğrencilere göz, kulak-burun-boğaz, diş ve iç hastalıklarla ilgili sağlık kontrolü yaptı.
     Sağlık taramasından geçirilen öğrencilere, Konya Şeker A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Erence ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkagnıcı, çikolata dağıttı.
     Konya Şeker A.Ş Genel Müdürü Yavuz Erence, burada yaptığı açıklamada, Üretene Sağlık kampanyasının üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.
     Üniversitelerle bundan önceki yıllarda da işbirlikleri olduğunu dikkati çeken Erence, ilerleyen süreçte belirledikleri köyleri gezmiş olacaklarını ifade etti.
     Erence, kampanya çerçevesinde kent merkezi ve ilçelerdeki 36 ilköğretim okulunda toplam 3 bin öğrenciyi sağlık taramasından geçireceklerini dile getirerek, Daha çok kırsal alanlardaki köylerimizde, sağlık imkanı bulamayan, imkanı zor olan yerlerde bir sosyal sorumluluk projesi olarak yardıma devam edeceğiz. Konya Şeker olarak daha önce eğitime ağaçlandırmaya ve spora sosyal sorumluluk gereği büyük katkılarda bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz dedi.
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fatültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ise sosyal sorumluluk projelerinin devamı açısından bu gibi kampanyaların önemli olduğunu ifade etti.
     Hastalıkları taramak için toplam 4 tane sağlık taramasına uygun, içi donanımlı dorselerinin olduğunu anlatan Özkağnıcı, Bu dorselerde, göz muayenesi yapabileceğimiz, çocuklarımızın gözlerini tarayabileceğimiz aletler var. Yine kulak burun boğaz açısından muayene edeceğimiz aletler var. Aynı zamanda pediatriyle ilgili arkadaşların dokümanları var. Daha ileride ağız ve diş sağlında geliştirerek daha geniş çaplı düşünürsek küçük müdahalelerin yapılabileceği bir şekle dönüştürmek de mümkün diye konuştu.
     Kayasu İlköğretim Okul Müdürü Hasan Koç da böyle bir taramanın okullarında ilk defa gerçekleştirildiğini, bu gibi taramaların daha yaygın şekilde yapılması gerektiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Çağrı Sel
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konyada Üretene Sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER