TKDK hibe ve desteklemeler hakkında bilgilendirdi

TKDK hibe ve desteklemeler hakkında bilgilendirdi


BALIKESİR (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir Şubesi, hibe ve desteklemeler hakkında sanayici ve iş adamlarını bilgilendirdi.
     TKDK Balıkesir Proje Birim Amiri Erdal Poyrazlı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, yaklaşık 1,5 yıl içinde destekledikleri 7 projenin maliyet olarak 9 milyon lira olduğunu söyledi.
     Poyrazlı, verilen destek ve hibelerin AB fonlarından karşılandığını belirterek, TKDK da her konuda uzman personel bulunuyor. Kurumumuz, yaptığınız yatırımların yüzde 50sini hibe etmektedir. Yani karşılıksız olarak, geri ödemesiz yatırımcıya para veriyor. Siz, 1 milyon liralık bir yatırım projesini tamamlıyorsunuz, biz ondan sonra 3 ay içinde yüzde 50sini size geri ödüyoruz dedi
     Hibe ve destekleme projelerinde bazı kriterlerin bulunduğunu vurgulayan Poyrazlı, Dağlık alanlarda yatırım yapanlara yüzde 60, 40 yaşının altındaki genç girişimcilerimize yüzde 55 hibe veriyoruz. Hibe oranının artmasında bazı kriterler var. Bunları bir arada gerçekleştiren yatırımcılarımız yaklaşık yüzde 83 civarında hibe alabiliyorlar. Hibe verdiğimiz alanlar geniş diye konuştu.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber TKDK hibe ve desteklemeler hakkında bilgilendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER