Konyadaki suç örgütü operasyonu

Konyadaki suç örgütü operasyonu -Antalyada adliyeye çıkarılan 15 zanlıdan 3ü tutuklandı


ANTALYA (A.A) - Konyada suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan ve sorgularının ardından Antalyada adliyeye çıkarılan 15 zanlıdan 3ü tutuklandı.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan 15 zanlı, sorgularının ardından Antalyaya adliyesine getirildi. Savcılıktaki sorgularının ardından Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan aralarında örgüt lideri Sıracettin Ynin de bulunduğu 3 kişi tutuklandı. 12 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
     Konyada düzenlenen ve 19 adet ruhsatsız silahın ele geçirildiği operasyonda zanlıların Konya Balık Hali ve semt pazarlarındaki esnaf üzerinde baskı oluşturarak hakimiyet kurmaya çalıştığı iddia edilmişti. Toptancı halinde kendi istedikleri kişilerin dışında kimsenin çalışmasını istemeyen zanlıların, yaralama olaylarına da karıştıkları ileri sürülmüştü.
     Merkez Meram ilçesinde 15 Şubatta, hale kamyonlarla balık taşıyanlar arasında çıkan kavgada Sıracettin Y. ve Recep Ynin silahla vurularak yaralanması olayına karıştığı iddiasıyla M.K. (16) gözaltına alınmıştı. M.K. polis aracıyla Feridiye Polis Merkezine getirildiği sırada uzun namlulu silah ve tabancayla saldırıya uğramıştı.
     Polisin, 4 gün önce de Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak iddiasıyla düzenlediği operasyonda 20 kişi yakalanmıştı.
     M.Knın saldırıya uğraması olayıyla şüphelilerin bağlantısı olduğunun düşünüldüğü öğrenilmişti.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Konyadaki suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER