Çankırı Damızlık Koyun

Çankırı Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Susam: -Türkiyede özellikle samandaki fiyat artışı üretim eksiğinden ziyade, talep yoğunluğundan ileri gelmektedir


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Susam, bazı yörelere kapasitesinin üzerinde hayvancılık çiftlikleri kurulduğu için yem fiyatlarının arttığını bildirdi.
     Susam, yaptığı yazılı açıklamada, besin değeri çok düşük olan samanın aslında bir yem olmadığını belirterek, samanın Türkiye gibi kaba yem üretimi düşük olan ülkelerin olmazsa olmazı olduğunu ifade etti.
     Çankırıda samanın geviş getiren hayvanlarda özellikle de besi, süt sığırları, koyun ve keçilerde kaba yem ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını aktaran Susam, hayvan ne kadar kaliteli yem yerse yesin, dolgu maddesi olarak mutlaka kaba yem olan samana ihtiyacı olduğunu belirtti.
     Saman ihtiyacının, arazinin kapasitesinin üzerinde kullanımdan dolayı arttığını vurgulayan Susam, şunları kaydetti:
     Türkiyede kaba yem fiyatlarındaki artış, üretim eksiğinden ziyade, talep yoğunluğundan ileri gelmektedir. Bazı yörelerimizde arazinin taşıma kapasitesinin çok üzerinde hayvancılık işletmeleri kurulmuştur. Bu durum yem fiyatlarını arttırdığı gibi, et ve süt ürünlerinin fiyatlarını da düşürmektedir.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Çankırı Damızlık Koyun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER