Konyanın ihracat 1 milyar doları aştı

Konyanın ihracat 1 milyar doları aştı -Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Büyükhelvacıgil: -İhracatımız bu yılın ilk 9 ayında yüzde 8,3 artmıştır -Konya bu yılın ilk 9 ayında ihracatının yüzde 42sini Ortadoğu ülkelerine


KONYA (A.A) - Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya ihracatının 11 Ekim itibariyle 1 milyar doları aştığını söyledi.
     Büyükhelvacıgil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılı ihracatının 1.3 milyar dolar civarında olmasını beklediklerini belirtti.
     Artan ihracat ve yatırımlarla birlikte Konyada önemli oranda nitelikli insan kaynağına ihtiyaç olacağını ifade eden Büyükhelvacıgil, Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Bölgesel İnnovasyon Merkezi ile birlikte daha yüksek katma değerli bir üretim çıtasını yakalayacağız dedi.
     Konya ihracatının yüzde 65ini sanayi mamullerinin oluşturduğunu aktaran Büyükhelvacıgil, Konya bu yılın ilk 9 ayında ihracatının yüzde 42sini Ortadoğu ülkelerine, yüzde 27sini Avrupaya, yüzde 15ini Afrikaya gerçekleştirmiştir. Irak, Almanya, İran, İtalya ve Rusya bu yılın ilk 9 ayında en fazla ihracat yaptığımız ülkelerdir diye konuştu.
    
     -İhracatta otomotiv yan sanayi sektörü ilk sırada-
    
     Büyükhelvacıgil, Konyanın ihracatında ilk 9 ayda otomotiv yan sanayi sektörünün ilk sırada yer aldığını bildirdi.
     Makine ve aksamları, hububat, demir ve demir dışı metaller sektörlerinin de ihracatta ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Büyükhelvacıgil, İhracatımız bu yılın ilk 9 ayında yüzde 8,3 artmıştır. Sanayicilerimize Konyanın ihracatına, büyümesine katkılarından dolayı teşekkür ederim dedi.
    
     -UMEM Beceri10 Projesi bir fırsat-
    
     2011 yılının Ocak ayından bu yana Konyada UMEM Beceri10 Projesini yürüttüklerini anlatan Büyükhelvacıgil, proje dahilinde Selçuklu, Meram, Karatay ve Ereğli Meslek Liselerine 2.6 milyon lira makine ve teçhizat yatırımı yapıldığını, ancak kurslara gösterilen ilginin kendilerini memnun etmediğini aktardı.
     UMEM Beceri10 Projesi kapsamında bugüne kadar 66 kurs açtıkları bilgisini veren Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:
     Bu kurslardan mezun olan 283 kişiyi işe yerleştirdik. Konyanın büyümesine paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacımız artacak. UMEM Beceri10 Projesini meslek sahibi olmak isteyen işsizler ve nitelikli eleman arayan sanayiciler için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyanın ihracat 1 milyar doları aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER