Konya Bilim Festivali başladı

Konya Bilim Festivali başladı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Konyada bulunan üniversitelerin katkılarıyla düzenlenen Konya Bilim Festivali başladı.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana Kültür Merkezindeki festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Bilim Festivali gibi etkinliklerin çocukların erken yaşlarda bilimin hayatın bir parçası olduğunu görmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.
     Bilim Merkezinin Konyanın bir başarısı olduğunu belirten Doğan, çalışmalarından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreke teşekkür etti.
     Akyürek ise bilim festivali ve bilim toplantılarının artık Bilim Merkezinde yapılacağını söyledi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK desteğiyle yapılmakta olan Bilim Merkezinin sadece Türkiyenin değil dünyanın en güzel bilim merkezlerinden biri olacağını vurgulayan Akyürek, merkezin Türkiyenin tanıtımına da katkı yapacağını ifade etti.
     Bilim Festivali gibi etkinliklerle Konyada bilim havası estirmek istediklerini dile getiren Akyürek, "Tarihte bilimin, sanatın, kültürün merkezi olan Konyayı 21. yüzyılda da eski önemine taşımak istiyoruz. Bilim Merkezimizin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılmasından sonra Konyamızda yeni bir süreç başlayacak" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, kurdele keserek Konya Bilim Festivalinin açılışını yaptı.
     Çok sayıda kurum ve kuruluşun bulunduğu festivalde, bilimsel sahne gösterileri, bilimsel söyleşiler, interaktif deney düzenekleri, dinozor maketleri ve robotlar gibi birçok içerik bulunduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Bilim Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER