Konya Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamış şehitlerini andı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamış şehitlerini andı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 1914-1915 Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenledi.
     Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda düzenlenen anma programında yaptığı konuşmada, yaklaşık 100 yıl önce yaşanan harekatın anılarını tazelemek ve ibret almak için düzenlendiğini söyledi.
     Sarıkamış şehitleri ile vatan için can veren tüm şehitleri rahmetle, gazileri şükranla andıklarını belirten Ötegen, Üzerinde yaşadığımız vatan toprağı, Yemende, Çanakkalede, Sarıkamışta, Milli Mücadelede şehit olanlarla bize emanettir. Her karışında onların hakkı vardır. Onları yad etmek için bir araya geldik. Sarıkamış, medeniyetimizin vatan kılınmasının ve yıkılmaz kardeşliğimizin abidesidir. Konya ile Diyarbakırın Üsküp ile İstanbulun, Erzurum ile Bağdatın bir ve beraber olduğunun adıdır diye konuştu.
     Konuşmanın ardından programda yer alan Türkçe, Arapça, Gürcüce, Kürtçe, Çerkezce Sarıkamış türküleri, şiir dinletisi ve Amir Ateşin ilahileri katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
     Ötegen ile Bem-Bir Sen Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu, programın sonunda sanatçılara teşekkür ederek, Hazreti Mevlananın öğütlerinden oluşan kitap seti takdim etti.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediyesi, Sarıkamış şehitlerini andı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER