Güzellik uzmanları da foto epilasyon yapabilecek

Güzellik uzmanları da foto epilasyon yapabilecek -TESK Başkanı Palandöken: -(Güzellik uzmanlarına foto epilasyon kullanma yetkisi) Üyelerimizin bu hakkı, Türk Dermatoloji Derneğinin başvurusu üzerine Danıştay kararıyla 2 yıldır ell


ANKARA (A.A) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, daha önce Danıştay kararı ile güzellik uzmanlarının elinden alınan foto epilasyon yapabilme yetkisini tekrar verildiğini bildirdi.
     TESKten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığının 2008 yılında güzellik uzmanlarına foto epilasyon kullanma yetkisi verdiğini hatırlatan Palandöken, Üyelerimizin bu hakkı, Türk Dermatoloji Derneğinin başvurusu üzerine Danıştay kararıyla 2 yıldır ellerinden alınmıştı. 3 bine yakın güzellik uzmanı ve güzellik salonu işletmecisi meslek mensubumuz büyük ölçüde mağdur edilmişti. TESK olarak üyelerimizin kaybedilen haklarını geri kazanma adına gerek ilgili Bakanlıklar nezdinde gerekse de hukuki yönden girişimlerde bulunarak kaybedilen hakların yeniden geriye kazanılmasını sağladık ifadesini kullandı.
     Uzun zamandır kaybedilen haklarının geri verilmesini umutla bekleyen güzellik uzmanlarına beklenen haberi üyelerine genelge ile duyurduklarını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:
     Bundan böyle güzellik uzmanlarımız foto epilasyon uygulama imkanına yeniden kavuştu. Foto Epilasyon uygulamasında gerekli olan kurs bitirme belgesinin verilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile TESK işbirliğine giderek Foto Epilasyon Uygulaması Eğitim Modülü çalışmalarına da başlandı. Söz konusu çalışmalar için Konfederasyonumuzca Ankara, İstanbul ve İzmirden güzellik uzmanı üyelerimiz çağrıldı. Eğitim modülünün tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanmasının ardından güzellik uzmanı üyelerimizin bağlı oldukları odalarla, MEBin ortaklaşa hazırlayacakları eğitimleri tamamlayan üyelerimiz, kurs bitirme belgelerini alacaklar.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Güzellik uzmanları da foto epilasyon yapabilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER