Konya İl Genel Meclisinde, eğitim yatırımları

Konya İl Genel Meclisinde, eğitim yatırımları ve derslik açığı konuşuldu


KONYA (A.A) - Konya İl Genel Meclisi, eylül ayı toplantılarının 4. birleşiminde, eğitim yatırımları ve derslik açığı konusunu gündemine aldı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, birleşimi, Afyonkarahisarın Ataköy Kışlacık köyünde bulunan 500. İstihkam Anakomutanlığı deposunda meydana gelen patlama sonucu 25 askerin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek açtı.
     İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak her yıl bütçenin yüzde 20sini, 2012 yılında ise yüzde 29unu eğitime ayırdıklarını dile getiren Selvi, şunları kaydetti:
     Kamuoyunda bu yıl ilk kez derslik veya onarım yapıyoruz gibi bir algı var. Biz geçmiş yıllarda da bu hizmetleri verdik. Ancak Hükümetin bu yıl uygulamaya koyduğu yeni eğitim sistemi nedeniyle meydana gelen derslik açığını kapatmak için çalışmalarımız yoğunlaştı.
     Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük ise 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili İl Genel Meclisi üyelerini bilgilendirdi.
     Yeni sistemle müfredatın da yeniden yazıldığına dikkat çeken Büyük, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İlkokul bölümü daha çok öğrencinin okula alışmasına yönelik olacak. 60-66 ay arasındaki çocuklar isteğe bağlı olarak okula gönderilebilecek. Eğer veli bu yaştaki çocuğunu okula göndermiyorsa herhangi bir şey yapmasına gerek yok. İlkokula kayıt ve ilkokuldan ortaokula geçiş e-okul sistemiyle otomatik olarak yapılacak. Böylece kayıt parası gibi bir sorun da ortadan kalkacak.
     Konya İl Genel Meclisi, Eylül ayı birleşimlerini 07 Eylül Cuma günü tamamlayacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya İl Genel Meclisinde, eğitim yatırımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER