Konya İl Genel Meclisinde eğitim yardımları

Konya İl Genel Meclisinde eğitim yardımları görüşülecek


KONYA (A.A) - Konya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarında, 4 bağışçının eğitim yardımları müzakere edilecek.
     Konya İl Genel Meclisinden yapılan açıklamada, Derbent, Karatay ve Altınekinde bulunan taşınmazların hayırseverler tarafından ilköğretim, ortaöğretim ve İmam Hatip Lisesi yapılması talebinin müzakere edileceği bildirildi.
     Açıklamada, talepler doğrultusunda, Derbent Camiikebir Mahallesinde mülkiyeti Mustafa Özoğluna ait 648 bin 18 metrekare taşınmazın Derbent İlköğretim Okuluna şartlı bağışı, Karatay Küçükkumköprü Mahallesinde, mülkiyeti Mevlüt Dayıoğluna ait olan ve imar planında ortaöğretim tesis alanı olarak belirlenen taşınmazın okul yeri olarak şartlı bağışının görüşüleceği belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Altınekin Akıncılar beldesinde mülkiyeti Ahmet Ateş, Hüseyin Ateş, Bekir Ateş, Mustafa Ateş ve Ramazan Ateşe ait olan, imar planında ortaöğretim tesis alanı olarak belirlenen taşınmazın anahtar teslimi 10 derslikli imam hatip lisesi yapılmak üzere şartlı bağışı konuları görüşülerek karara bağlanacak. Hayırsever Fatma Akgül tarafından Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi adının verilmesi şartıyla İl Özel İdaresi hesaplarına yatırılan 300 bin liralık şartlı bağışın da İl Özel İdaresi bütçesine bütçelendirilip bütçelendirilmeyeceği yine Meclisin eğitim yatırımları arasında görüşeceği önemli bir diğer madde. Eğitim bağışlarının yanı sıra, ilçelerdeki okulların bakım ve onarımları da Meclisin Ekim ayı gündeminde yer alacak.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya İl Genel Meclisinde eğitim yardımları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER