Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Koyuncu:

Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Koyuncu: Karasu ve Kızılırmak başta olmak üzere Konya Ovasına yeni kaynaklardan su imkanları getirilmelidir


KONYA (A.A) - Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Adil Koyuncu, Karasu ve Kızılırmak başta olmak üzere Konya Ovasına yeni kaynaklardan su imkanları getirilmelidir dedi.
     Koyuncu, KOP projeleri çerçevesinde yapımı tamamlanan Mavi Tünel ve Bağbaşı açılışları hakkında bir açıklama yaptı.
     Koyuncu, Konya havzasının Karaman, Aksaray ve diğer illerde dahil edildiğinde binlerce hektarlık genişliğe ulaşacak olan bir alana sahip olduğunu söyledi.
     Türkiyenin tahıl ambarı olan Konyanın, Kadınhanı, Sarayönü, Ilgın, Akşehir ve diğer ovalarına su beklediğini kaydeden Koyuncu, şunları kaydetti:
     Karasu ve Kızılırmak başta olmak üzere ovaya yeni kaynaklardan su imkanları getirilmelidir. Yeni su imkanları KOP çerçevesinde düşünülen alanları ancak sulayacak ve ancak yetecektir. Konyanın sulanabilir bir ovaya kavuşması bölgemiz başta olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa büyük bir katkı sağlayacaktır. Çiftçimiz daha rahat tüketicimiz daha rahat olacaktır. Kadınhanlılar Derneği olarak KOP projelerine katkısından dolayı KOP Başkanlığına, Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve Konya halkının gönlünde taht kuran sayın Başbakanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, bütün havzanın sulanması için gayret ve ilgilerini bekliyoruz.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konya Kadınhanlılar Derneği Başkanı Koyuncu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER