Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisinde

Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisinde


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Konya Kitap Günleri, Zindankale Sanat Galerisinde açıldı.
     Türkiye genelinden 60 yayınevinin katıldığı, 100den fazla etkinliğin gerçekleşeceği Konya Kitap Günlerinin açılışında konuşan Türk Halk Edebiyatı ve Halk Bilimi duayenlerinden Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Konya Kitap Günlerinin açılışını bayram olarak niteledi.
     Kitap dostu insanlarla tanışıp sohbet etmenin ve kitap alışverişi yapmanın önemli bir mutluluk olduğunu kaydeden Sakaoğlu, etkinlik nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreke teşekkür etti.
     AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık da tarihi Zindankale surlarının da içinde bulunduğu Sanat Galerisinin kültür hayatına kazandırılması nedeniyle teşekkür etti.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise konuşmasına kültür hayatına yaptıkları katkıları anlatarak başladı.
     Yapımına başladıkları Kent Meydanında tarihi Konya evleri tarzında 13 bina yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, burada kültür insanları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapacaklarını söyledi.
     Prof. Dr. Saim Sakaoğlunun da orada isminin verileceği binaya kütüphanesini bağışlayacağını hatırlatan Başkan Akyürek, elinde tarihi vesikalar ve kitaplar bulunan Konyalıları da bunların gelecek nesilleri taşınması için çalışmaya katılmalarını istedi.
     Konya Kitap Günlerinin ikincisinin düzenlendiğini vurgulayan Başkan Akyürek, şehir yönetiminde kültürel ve sosyal belediyeciliği fiziki belediyeciliğin diğer ayakları olarak ortaya koymak gerektiğini söyledi.
    
     İNSANIN YETİŞMESİ EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ OLMALI
     Yapılan yayınların, Konya Ansiklopedisinin ciltler halinde çıkmaya başlamasının, Mesnevi tercümelerinin, Kitap Günlerinin Kültür Master Planının parçaları olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, İnsanların mutluluğunun sağlanması için kitapla, kültürle, eğitimle tanışması, bütünleştirilmesi gerekiyor. İnsanın yetişmesi en önemli görevimiz olmalıdır dedi.
     Konya Kitap Günlerinin geçtiğimiz yıl on binlerce öğrenci ve kitap dostunu ağırladığını kaydeden Başkan Akyürek, tüm kitapseverleri 9 Aralıka kadar açık kalacak etkinliğe davet etti.
     Her gün 10.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek Konya Kitap Günlerine 60 yayınevi, 61 yazar katılıyor. Programda imza günleri, paneller, söyleşilerle birlikte 130 etkinlik gerçekleştirecek.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Kitap Günleri Zindankale Sanat Galerisinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER