Konyaaltında atık toplama sistemi tüm mahallelere

Konyaaltında atık toplama sistemi tüm mahallelere yayılacak


ANTALYA (A.A) - Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Türkiyede ilk defa uygulanan çok amaçlı atık toplama sistemini 2013 yılında bütün mahallere yayacak.
     Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı açıklamada, 2008 yılında başlayan ve pilot ölçekli uygulanan geri dönüşüm projesine vatandaşların ilgi gösterdiğini belirtti.
     İlk yıl toplam bin 141 ton ambalaj atığı toplanırken, bu rakamın projenin gelişimine göre her yıl artış gösterdiğini bildiren Böcek, 2012 yılında ise koyduğumuz hedefleri aşarak yaklaşık 12 bin tona ulaştı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, ambalaj atığının yanında bitkisel atık yağlar, piller, elektronik eşyaların da kaynağından ayrı toplanabilmesi için Türkiyede ilk defa sitelere özel uygulanan çoklu atık toplama konteynerleri tasarladı dedi.
     Tasarlanan konteynerlerin 2012de 100 siteye bedelsiz olarak verildiğini anlatan Böcek, Ekiplerin konuyla ilgili site sakinlerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptı. Uygulamayı 2013de bütün mahallelere yayarak, çok daha etkin ve modern bir atık yönetimi yaklaşımı sergilemeyi hedefliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Konyaaltında atık toplama sistemi tüm mahallelere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER