KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği kuruluyor

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği kuruluyor


KONYA (A.A) - KOP bölgesindeki üniversiteler, KOPu kalkındırmak için bir araya geliyor.
     Kalkınma Bakanlığı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP İdaresi) tarafından 16 Eylül 2012 tarihinde organize edilen ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen KOP Bölge Koordinasyon Toplantısında, bölgede birlikte hareket etme amacıyla işbirliği çalışmalarının yürütülmesi önerilmişti.
     Toplantıya KOP Bölgesinde bulunan 7 üniversitenin rektörleri de katılmış ve KOP İdaresi koordinasyonunda KOP Bölge Üniversiteler Birliğinin kurulması çalışmalarının yürütülmesi benimsenmişti.
     Bu amaçla 8 Aralık Cumartesi günü, KOP İdaresi Toplantı Salonunda KOP Bölgesi Üniversiteleri Rektörleri bir araya gelerek bu birliğin temellerini atacak.
     Toplantı KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlunun başkanlığında; Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görürün katılımı ile gerçekleşecek.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER