Kopan kolu ameliyatla yerine dikildi

Kopan kolu ameliyatla yerine dikildi -Aksarayda bir işçinin makineye kaptırması sonucu kopan kolu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla yerine dikildi -Operasyonu gerçekl


KONYA (A.A) - Aksarayda bir işçinin makineye kaptırması sonucu kopan kolu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla yerine dikildi.
     Hayrullah Bnin (36), Aksarayda çalıştığı fabrikada makineye kaptırdığı kolu dirseğinin üzerinden koptu. Yaralı işçi, ilk müdahalenin ardından Meram Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.
     Burada gerçekleştirilen operasyonla, Hayrullah Bnin kolu yerine dikildi.
     Operasyonu gerçekleştiren hastanenin Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilsev İnce, Hastamız, Aksarayda şeker fabrikasında çalışırken kolunu makineye kaptırmış ve bunun sonucunda sol kolu dirsek üzerinden parçalı bir şekilde kopmuş. Hastanemize 4,5 saat sonra geldi ve hemen ameliyata aldık. Plastik cerrahi kliniği ekibimizle birlikte yaklaşık 5,5 saat süren bir ameliyat ile kopan kolu yerine diktik. Ameliyat sonrasında Reanimasyon kliniğine yatırılan hastamız burada takip edildi, ardından da Plastik Cerrahi Servisine yatırıldı dedi.
     Kan dolaşımının şu anda iyi olduğunu fakat dirseğinin üstünde ve altında ezilmeye bağlı doku kaybı bulunduğunu anlatan İnce, Bir hafta sonra da oluşan doku kayıplarını onaracağız. Kolun tam olarak fonksiyon görmesi için 2 yıl rehabilitasyon gerekiyor. Bunu da hastanemizde sürdüreceğiz. Kemik ve damarları çabuk iyileşse de sinirlerin tamamının iyileşmesi mümkün değil. Ama kolunu kullanabilecek, günlük işlerini, aktivitelerini gerçekleştirebilecek diye konuştu.
     İnce, bu tür olaylarda ilk 6 saatin çok önemli olduğunu belirterek, kopan uzuvların bu süre içinde plastik cerrahiye ulaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kopan kolu ameliyatla yerine dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER