Köpeğin balkonda asılı halde ölü olarak

Köpeğin balkonda asılı halde ölü olarak bulunması -Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Güngör: -Hayvanın UÜ Veteriner Fakültesinde otopsisi yapılıyor. Sonuca göre mutlaka sorumlulara gerekli cezai müeyyide uygulanacak


BURSA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Bursada bir köpeğin balkonda asılı halde ölü olarak bulunmasıyla ilgili, Hayvanın Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesinde otopsisi yapılıyor. Sonuca göre mutlaka sorumlulara gerekli cezai müeyyide uygulanacak dedi.
     Güngör, av sezonunun açılmasıyla ilgili müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, açılan av sezonunun avcılar, doğa ve hayvanlar için sorunsuz geçmesi için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.
     Sadece kayıt yaptıran avcıların avlanmasına izin vereceklerini belirten Güngör, Kayıtlı avcı sayısı bakımından Türkiyede 4. sıradayız. Bursa genelinde 8 bin 500, Bilecikte bin 500 ve Yalovada 900 kayıtlı avcımız var. Bunlara avcılık konusunda gerekli eğitimleri verdik. Artık hangi günler, hangi hayvanların ne kadar miktarda avlanacağını tespit ettik. Avcılarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz diye konuştu.
     Güngör, belgesi olmayan avcıları cezalandıracaklarını anlatarak, şöyle devam etti:
     Bizim önceliğimiz, hayvanların ve doğanın korunması. Bunlara zarar verilmesine asla göz yummayacağız. Zarar verenlere göz açtırmayacağız. Ekiplerimizi zaten hazırladık. 24 saat boyunca kontrollerini yapacaklar. Bunun yanı sıra jandarmadan da bu konuda destek alacağız. Vatandaşların da uygunsuz bir davranış karşısında bize bilgi vermelerini istiyoruz. Herkesten isteğimiz, kurallara uygun bir şekilde davranmaları. İstiyoruz ki sorunsuz bir av sezonu geçirelim.
    
     -Köpeğin asılı halde ölü bulunması-
    
     Güngör, 2 gün önce Bursada bir köpeğin balkonda asılı halde ölü olarak bulunduğunu da anımsatarak, Gerekli araştırmaları yaptık. Evde 2 öğrenci kalıyormuş. Köpeği tasmayla balkona bağlamışlar. Yemeğini, suyunu da bırakarak bir yere gitmişler. 4 gündür yoklar. Tabii hayvanın yalnız kalmasından kaynaklanan bir olay. Hayvan atlamış ve ölüm gerçekleşmiş. Hayvanın UÜ Veteriner Fakültesinde otopsisi yapılıyor. Sonuca göre mutlaka sorumlulara gerekli cezai müeyyide uygulanacak ifadelerini kullandı.
     Uygulanacak cezai müeyyide hakkında sorulan soru üzerine Güngör, hayvanın ölümüne sebebiyet vermenin cezasının 813 lira olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Köpeğin balkonda asılı halde ölü olarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER