Korkutta konut sıkıntısı

Korkutta konut sıkıntısı -Kaymakam Daldal: Konut sıkıntısı, ilçenin en önemli problemi


MUŞ (A.A) - Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, konut sıkıntısının ilçenin en önemli problemi olduğunu söyledi.
     Daldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeterli sayıda imza toplamaları halinde, hazine arazisine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yaptırılması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
     İlçede 500 öğretmenin görev yaptığını anımsatan Daldal, bu öğretmenlerden birçoğunun ilçeye gidiş geliş yapmak zorunda kaldığını, diğer memurlar için de aynı durumun söz konusu olduğunu vurguladı.
     Korkutta yaşanan konut sıkıntısını, TOKİ ile çözüme kavuşturmayı planladıklarını kaydeden Daldal, ilçede görev yapan çok sayıda memurun ev kiralayıp ilçede kalmak istediğini, ancak kiralık ev olmaması sebebiyle sorun yaşadığını ifade etti.
     Daldal, şunları kaydetti:
     Konut, Korkutta en büyük sıkıntımız. İlçemizde görev yapan bazı öğretmenler gidiş geliş yapmak istemiyor. Burada kalmak istiyor ama konut sıkıntısından ötürü sorun yaşanıyor. Burada sadece kız yatılı ilköğretim bölge okulumuzun lojmanları bulunmakta. Bunun dışında vatandaştan kiralanabilecek ev sayısı iki elin parmağını geçmez. Oysa Korkutta çalışan personel sayısı çok fazla. Bu sebeple TOKİ ile görüştük. Yeterli sayıda talep ve imza toplanması halinde, hazine arazimiz üzerine konut yapılması için girişimlerde bulunacağız.
    
     Muhabir: Kadir Tunç
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Korkutta konut sıkıntısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER