Köse Belediye Başkanı Aygün:

Köse Belediye Başkanı Aygün: Köse ve Kelkit ilçesinin içme suyu Köse Barajından sağlanacak


GÜMÜŞHANE (A.A) - Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse ve Kelkit ilçesinin su ihtiyacının Köse Barajından karşılanacağını bildirdi.
     Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, barajdan alınacak suyun arıtılacağını belirterek, böylelikle Köse ve Kelkit ilçesinin yanı sıra Kaş beldesi ile 9 köyün daha içme suyunun Köse Barajından sağlanacağını ifade etti.
     İlçede içme suyunu keson kuyulardan temin ettiklerine dikkati çeken Aygün, İlçemizde yaz aylarında zaman zaman içme suyu sorunu yaşanıyor. İlçemizin suyunu Kelkit ilçemizle birlikte Köse Barajından alınacak suyun arıtılması suretiyle sağlayacağız. Artıma tesisi barajın hemen altına kurulacak ifadelerini kullandı.
     Aygün, içme suyu kullanımı için Köse-Kelkit-Kaş İçme Suyu Tesisleri Projesinin hazırlandığını bildirerek, şunları kaydetti:
     Grup bir proje hazırlandı. Bu kapsamda Köse-Kelkit-Kaş ilçeleri ile birlikte 9 köy su sağlanacak. Şu anda Köse-Kelkit-Kaş İçme Suyu Tesisleri Projesi Koltek Müşavirlik İnşaat şirketi tarafından yürütülüyor. Çalışmalar devam ediyor. 2013 yılı içerisinde yapım işi ihale edilecektir. Bittiğinde ilçemiz 57 yıldır kullandığı keson kuyuları kapatıp, daha az masraflı, daha temiz suya kavuşacak.
    
     Muhabir: Osman Yetim / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Köse Belediye Başkanı Aygün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER