Kosovadan geldi, Manisada şifa buldu

Kosovadan geldi, Manisada şifa buldu -Salihlide hayırseverlerin desteği ile iki gözünden ameliyat olan 19 yaşındaki Kryezıu, sağlığına kavuştu


MANİSA (A.A) - Küçük yaşlarından itibaren görme kaybı olan 19 yaşındaki Kosovalı Adelına Kryezıu, Manisanın Salihli ilçesinde hayırseverleri desteği ile göz ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.
     Salihliye geldiğinde yüksek derecede göz bozukluğu ve retinasında zayıflama tespit edilen Kryezıunun görme düzeyi, önce sağ sonra sol gözünden olduğu başarılı ameliyatlarla yükseldi.
     Adelına Kryezıu ameliyattan sonra her iki gözünün çok iyi gördüğünü belirterek, "Küçük yaştan bu yana bu rahatsızlığım vardı. Yapılan ameliyat sonrasında sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Çok iyi görüyorum. Kosovaya gittiğimde Türkiyede yaşadıklarımı anlatacağım. Buradaki insanlarımızın ne kadar misafirperver olduklarından bahsedeceğim. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülhadi Hür de Kryezıunun Kosovada yıllardır maddi imkansızlıklar çektiğini, yetim büyüyen genç kızın Salihliye geldiğinde yardım almadan yürüyemeyecek durumda olduğunu kaydetti. Hür, genç kıza yardımcı olabilmek için dernek olarak elllerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, yardımcı olanlara teşekkür etti.
     Opr. Dr. Soner Akpınar ise Kryezıunun yaklaşık iki hafta önce Kosovadan Türkiyeye geldiğini, görme düzeyinin 2 metre civarında olduğunu anlattı.
     Akpınar "Televizyondaki yazıları göremiyordu. Karşıdan gelen insanların kim olduğunu seçemiyordu. Hastaneye geldiğinde gözünde dejeneratif miyop dediğimiz yüksek derecede göz bozukluğu mevcuttu ve retinasında zayıflama vardı. İlk önce sağ gözünü ameliyat ettik ve görme düzeyi yüzde 70lere çıktı. Şu anda ilk ameliyat olan gözü ile gelen insanların yüzlerini seçebiliyor. Diğer gözün ameliyatı da başarılı geçti" diye konuştu.
     Ameliyatın ardından, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ da Kryezıuyu ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Kosovadan geldi, Manisada şifa buldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER