Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tahiri

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tahiri -"(Türkiye-Kosova) Bizim iki halk olarak hem tarihsel, hemde kültürel bağlılığımız var" (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, "(Türkiye-Kosova) Bizim iki halk olarak hem tarihsel, hemde kültürel bağlılığımız var" dedi.
     Tahiri, 6. Uluslararası Balkan Forumuna katılmak üzere geldiği Edirnede, Vali Hasan Durueri ziyaret etti.
     Tahiri, valilikteki ziyarette yaptığı konuşmada, forum çerçevesinde düzenlenen konferansın Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da ilerlemesi için bir vesile olacağını söyledi.
     Türkiyenin, Kosovaya sunmuş olduğu destekten ötürü teşekkür eden Tahiri, şunları kaydetti:
     "Bizim iki halk olarak hem tarihsel, hemde kültürel bağlılığımız var. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda mükemmel olan ilişkilerimiz daha da güçlenecektir. Ben aynı zamanda Edirne Valiliğine Kosovaya sunmuş olduğunuz bu dostluk için teşekkür ediyorum. Burada çok sayıda öğrencimize eğitim olanağı sunmuş olmanızdan dolayı, hastalarımızı tedavi etmemizden dolayı, ayrıca savaş döneminde de Edirneye gelen vatandaşlarımıza yardımcı olduğunuzdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Edirne ve Kosovada sizlerin seçmiş olduğu bir şehir ile kardeşlik ilişkilerinin kurularak oluşmasını diliyorum. Kosova ve Türkiye arasında ister mimari, ister kültürel açıdan çok ortak yan var."
    
     -Vali Duruer
    
     Edirne Valisi Hasan Duruer de, Türkiye ve Kosovanın köklü bir birlikteliği olduğunu söyledi.
     Kosovanın 1391de I. Murat Hüdavendigar tarafından "Kosova Savaşı"yla alındığını hatırlatan Duruer, o yıllardan bu zamana kadar iki ülke arasındaki geçmişin çok köklü olduğunu ifade etti.
     Osmanlı Devleti zamanında çok sayıda Arnavut paşanın görev yaptığı belirten Duruer, "Tabii Sırbistanın dağılmasından sonra çektikleri sıkıntıları, acıları da Türk milleti olarak hep yüreğimizde hissettik ve her zaman kendilerinin yanında olduk, yardımcı olduk. Bundan sonra da yine kendilerine destek olacağız, yardımcı olacağız. Türkiyede de en az Arnavutluktaki kadar Arnavut, Bosna Hersekteki Boşnak kadar Boşnak ve Bulgaristandaki Pomak vatandaşlar kadar Pomak var. Bu, Osmanlı Devletinin köklü yapısını gösteriyor" diye konuştu.
     Prizren ve Edirnenin kardeş şehir olması konusunda Edirne Belediyesine teklif sunacağını aktaran Duruer, "Olumlu karşılanacağını düşünüyorum. Kısa zamanda Prizren ve Kosovaya gelmek istiyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından Duruer ve Tahiri birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tahiri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER