Kovanlara ilkbahar bakımı bal rekoltesini artırıyor

Kovanlara ilkbahar bakımı bal rekoltesini artırıyor -Çankırı Arıcılar Birliği Başkanı Tamer: -"Bu yıl inşallah bal verimini yüksek bekliyoruz"


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Arıcılar Birliği Başkanı Osman Tamer, kovanlara ilkbahar bakımının bal rekoltesini artırdığını belirterek, "Bu yıl inşallah bal verimini yüksek bekliyoruz" dedi.
     Tamer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırının arıcılık açısından Türkiyenin en uygun yerlerinden biri olduğunu, bölgeden kaliteli bal alındığını söyledi.
     Bölgedeki arıcılar 2013 kış ayını kayıpsız geçirdiğini, kovanların hava şartlarından herhangi bir zarar görmediğini ifade eden Tamer, üreticilerin ilkbaharın gelmesiyle kovan bakımlarına ihmal etmemesi gerektiğini belirtti.
     Özellikle varroa (arı biti) ile mücadelenin önem taşıdığına işaret eden Tamer, şunları kaydetti:
     "Bunda etkin sonuç alınabilmesi için her yıl farklı ilaç kullanılması önemlidir. Kovan bakımları sırasında besini az olan arılarımıza teşvik şurubu da verilmelidir. Bal üretiminde bitki örtüsü ve bahar yağışları çok önemlidir. İlkbahar ve sonbahar da bakımı yapılmayan kovandan verim alamayız. Bu yıl inşallah bal verimini yüksek bekliyoruz."
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Kovanlara ilkbahar bakımı bal rekoltesini artırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER