Köy kadınlarının En temiz köy hedefi

Köy kadınlarının En temiz köy hedefi -Geçen yıl düzenlenen Temiz Türkiyem yarışmasında En Temiz Köy kategorisinde 3üncü olan Kırklarelinin Armağan köyü kadınları, bu yıl birinci olmak için evlerinden önce sokakları temi


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geçen yıl düzenlediği Temiz Türkiyem yarışmasında En Temiz Köy kategorisinde 3üncü olan Kırklarelinin Armağan köyü kadınları, bu yıl birinci olmak için evlerinden önce sokaklarını temizleyerek yarışmaya hazırlanıyorlar.
     Geçen yıl düzenlenen en temiz köy yarışmasında Kırklarelide 173 köy arasında birinci, Türkiye genelindeki 36 bin 756 köy arasından da 3üncülüğe layık görülen Armağan köyü sakinleri, yarışmaya yoğun bir şekilde hazırlanıyor.
     Sabah evlerinden önce sokak temizliğini yaparak güne başlayan köy kadınları, bu yıl birinci olmayı hedefliyor.
     Köy muhtarı Nahit Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık tarafından geçen yıl düzenlenen yarışmada 3üncü olduklarını hatırlatarak, yarışmayla köy sakinlerinin çevreye duyarlılığının arttığını söyledi.
     Bu sene En temiz köy olabilmek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Bulut, Hedefimiz Türkiye birinciliğini köyümüze kazandırmaktır. Çevremizi temiz tutmaya önem gösteriyoruz. Birinciliği elde edebilecek bilinçteyiz. Bunu başaracağız diye konuştu.
     Çevreye verilen önemin, insana verilen değer olduğunu vurgulayan Bulut, köylerinde temizlik bilincini yüzde 75 oranında başardıklarını kaydetti.
    
     -Önce sokağı, sonra evimizi temizliyoruz-
    
     Köy sakinlerinden Selda Uzunca, temizliğe büyük önem verdiklerini anlatarak, bu nedenle köylerinin çok temiz olduğunu ifade etti.
     Sabah kalktıklarında önce sokaklarını temizlediklerini dile getiren Uzunca, Sokak temizliğinin ardından evimizdeki temizliğe başlıyoruz. Bu sefer birinciliği yakalayacağımıza inanıyorum şeklinde konuştu.
     Köylülerden Ayşe Turhan da birincilik sevincini yaşamak istediklerini anlattı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Köy kadınlarının En temiz köy hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER