Köydeki dedikodu cinayeti aydınlattı

Köydeki dedikodu cinayeti aydınlattı -Konyada 5 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan kişinin darp edilerek öldürüldükten sonra cesedinin boş araziye atıldığı öne sürüldü -Köydeki yengesiyle ilişkisi var dedikodusundan


KONYA (A.A) - Konyada 5 yıl önce kayıp başvurusunda bulunulan kişinin darp edilerek öldürüldükten sonra cesedinin boş araziye atıldığı öne sürüldü. Köydeki yengesiyle ilişkisi var dedikodusundan yola çıkarak cinayeti aydınlatan polis, öldürülen kişinin ağabeyi, yengesi ve yengesinin 3 kardeşini gözaltına aldı.
     Merkez Selçuklu ilçesinde eşinden boşandıktan sonra yalnız yaşayan Kemal A. (29), çalıştığı ayakkabı imalathanesine gitmedi.
     Kardeşine ulaşamayan ağabey Ali A. 28 Ekim 2007de polise kayıp başvurusunda bulundu.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kemal Anın banka hesaplarında hiçbir hareketliliğin olmadığını tespit etti.
     Polis, yaşamsal bir bulguya rastlamayınca genç adamın öldüğü düşüncesiyle çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı.
     Yakınlarının ifadesine başvuran cinayet dedektifleri, Kemal Anın nüfusa kayıtlı olduğu Bozkır ilçesine bağlı Sorgun köyünde çalışma başlattı.
     Polis, alınan ifadelerde Kemal Anın Vanlı Ayşe adlı biriyle kaçmış olabileceği söylentilerini araştırsa da bir sonuca ulaşamadı.
     Bunun üzerine polis ekipleri, Kemal Anın kaybolmadan önce ağabeyi Mehmet Anın (38) eşi Hacer A. (33) ile ilişkisinin olduğu yönünde dedikodular çıktığını öğrendi.
    
     -Ellerini bağlayıp, ölmesini beklemişler-
    
     Kemal Anın merkez Meram ilçesinde oturan ağabeyinin evine sık sık gittiği ve Hacer Anın Ispartada yaşayan erkek kardeşinin olay tarihinde Konyaya geldiği bilgisine ulaşan ekipler, çalışmaları söz konusu kişiler üzerinde yoğunlaştırdı.
     Ispartaya giden polis, hakkında bilgi topladığı Mehmet Anın (35), Kemal Anın kaybolduğu tarihte Konyaya geldiğini belirledi.
     Ekipler, Kemal Anın ağabeyi Mehmet A, yengesi Hacer A. ile yengesinin kardeşleri Abdurrahman A, Mehmet A. ve Meryem Syi gözaltına aldı.
     Darp edilen Kemal Anın, elleri ve ayaklarının bağlandığı, daha sonra ölmesinin beklendiği ileri sürüldü.
     Öldüğü anlaşılan Kemal Anın daha sonra Bozkır ile Ahırlı ilçeleri arasındaki piknik alanına atıldığı iddia edildi.
     Dedikoduların çıkması üzerine olayı gerçekleştirdikleri öne sürülen zanlıların, cesedi attıkları yeri gösterdikleri alanda, 2008 yılında insana ait kafatası ve kemiklerin bulunduğu, Ahırlı Jandarma Komutanlığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
     Polisteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Köydeki dedikodu cinayeti aydınlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER