Köylerin ortak arazilerine meyve ağaçları dikilecek

Köylerin ortak arazilerine meyve ağaçları dikilecek


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapsamında, köylerin ortak arazilerine meyve ağaçları dikilerek, köy bütçelerine gelir sağlanması amaçlanıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü ve Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimler, köylerin ortak arazilerine meyve ağaçları dikilerek köy bütçelerine gelir sağlanması için çalışma başlattığı bildirildi.
     Bu kapsamda Kartepe İlçesi Ketenciler Köyü, İzmit İlçesi Karaabdulbaki, Sapakpınar ve Düğmeciler Köylerinde gelir getiren projeleri inceleyen yetkililerin, İzmit Akmeşe yolu üzerinde Kartepe Ketenciler Köyüne ait 45 dönüm arazi üzerine 550 adet Şebin-Bilecik ceviz çeşitleri ile bahçe tesis edildiği kaydedildi.
     Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından bahçe tesisi planlaması yapıldığı belirtilerek, ceviz fidanlarının il özel idaresi tarafından yüzde 50 hibe projesi kapsamında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce temin edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Köylerin ortak arazilerine meyve ağaçları dikilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER