Köylülerden HESlere tepki yürüyüşü

Köylülerden HESlere tepki yürüyüşü -Antalyada bazı köy sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hidroelektrik santrallerinin kurulmasını yürüyüş yaparak protesto etti


ANTALYA (A.A) - Antalyada hidroelektrik santrallerinin kurulmasına tepki gösteren bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile köylüler, yürüyüş yaptı.
     Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu, İbradı Yardımlaşma Derneği, Gümüşdamla Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, Üzümdere Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği üyeleri ile Manavgat ilçesine bağlı Gençler, Gündoğmuş ilçesine bağlı Köprülü, Kayabükü, Ortaköy ve Balkaya, Gazipaşa ilçesine bağlı Çığlık ve Narlıca köylerinden bazı vatandaşlar, Kazım Özalp Caddesi girişinde toplandı. Attalos heykeline kadar sloganlar eşliğinde yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı.
     Basın açıklamasını okuyan Gümüşdamla köyü sakinlerinden Mehmet Özkan, hidroelektrik santrali kurulmasına yönelik çalışma yapan şirketlerin hiçbirinin, İl Özel İdaresinden ruhsatı bulunmadığını öne sürdü. HES inşaatlarının kaçak olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü iddia eden Özkan, bu inşaatlara göz yumulduğunu savundu.
     HESlere yönelik bilgi almak üzere köylülerin Bilgi Edinme Yasası kapsamındaki taleplerine halen yanıt gelmediğini bildiren Özkan, şunları kaydetti:
     Bugün ülkemizde HESlere karşı mücadele, ekmek kadar, su kadar ihtiyaç haline gelmiştir. Bizlere bu zulmü reva görenleri asla unutmayacağız. Dünyada suyun özelleştirildiği ülkelerde insanların temiz içme suyuna nasıl muhtaç hale getirildiği, çatılarda biriktirdikleri yağmur sularının bile nasıl ellerinden aldıklarını çok iyi biliyoruz. Su doğuştan gelen haktır. Hiçbir şekilde parayla satılamaz, özel şirketlerin insafına bırakılamaz. Çünkü su olmazsa yaşam olmaz.
     Su olmaması halinde köylerde yaşam şanslarının kalmayacağını vurgulayan Mehmet Özkan, köylerini terk etmek istemediklerini dile getirdi.
     Grup üyeleri daha sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Antalya
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Köylülerden HESlere tepki yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER