Köylülere dolandırıcılık ve hırsızlık uyarısı

Köylülere dolandırıcılık ve hırsızlık uyarısı -Mudurnuda jandarma, köylüleri hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı


BOLU (A.A) - Mudurnuda jandarma, köylüleri hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Mudurnu İlçe Jandarma Komutanılığına bağlı ekipler, Taşkesti beldesinde köy kahvehanelerinde toplantılar yaparak, köylüleri dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
     Hayvan hırsızlıkları konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen ekipler, köylülerden hayvanların bulunduğu alanlara kameralı sistemlerin kurulması gerektiğini söyledi.
     Hayvanları başıboş bırakmayın diyen ekipler, Meralarda bırakılan hayvanlarla hırsızlara açık davetiye çıkarıyorsunuz. Sizler sürünüzün büyüklüğüne göre çoban sayısını artırın. Ahırlarınızda köpek bulundurun. Hırsızlıklarda, hırsızları etkilemede büyük fayda sağlıyorlar. Köpekler hayvan sahibini uyarıyor, hırsızı korkutuyor, caydırıyor. Hırsızlar her ne kadar köpekleri zehirleseler de hırsızlık konusunda etkili oluyor. Fakat buna da fazla güvenmeyin. Tımaraktaş köyünde hırsızlar tarafından 70 koyun çalındı, 3 tane köpeğini zehirlediler diye konuştu.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Köylülere dolandırıcılık ve hırsızlık uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER