Köylülerin Su protestosu

Köylülerin Su protestosu -Burdurun bin nüfuslu Boğazköy köyünde yaşanan su sorunu nedeniyle köylüler, protesto gösterisi yaptı


BURDUR (A.A) - Bucak ilçesine 25 kilometre uzaklıkta, yaklaşık bin nüfuslu Boğazköy köyünde yaşanan su sorunu nedeniyle köylüler, protesto gösterisi yaptı.
     Köy meydanında düzenlenen ve CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkanın da katıldığı gösteride köylüler, ellerindeki boş su bidonlarını havaya kaldırarak, Susuz köy istemiyoruz şeklinde slogan attı.
     Köy muhtarı Halil Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklama, köyde yaklaşık 60 yıldır su sıkıntısı yaşadıklarını, son 6 aydır ise köyde hiç su bulamadıklarını ifade etti.
     Köyde su sıkıntısını çözmek amacıyla birçok yere sondaj vurulduğunu, fakat sonuç alınamadığını belirten Durmaz, Köyde birçok yere sondaj vurulduysa da elektrik parasının çok olması nedeniyle su çıkaramıyoruz. Her gün 50-60 tanker suyu köyümüze 25 kilometre uzakta olan Garipçe köyünden getiriyoruz. Evlerde, banyoda, camide dahi abdest alacak su bulamıyoruz dedi.
     Köyün 1950li yıllarda kurulduğunu, o zamandan beri köyde su problemi yaşadıklarına anlatan Durmaz, su olmadığı için insanların göç etmeye başladıklarını söyledi.
     Köylerinde yaklaşık bin kişinin yaşadığını bildiren Durmaz, Ayrıca bin büyükbaş hayvan ile 2 bin de küçükbaş hayvan bulunuyor. Dolayısıyla suya olan ihtiyaç artmış oldu. Hayvanlarımıza dahi su veremiyoruz. Su sıkıntısı nedeniyle köyde tarım ve hayvancılık bitme noktasına geldi diye konuştu.
     Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ise sorunun yıllardır devam ettiğini belirterek, Çözümsüz dert yok. Bölgemizde sondajdan çıkacak su var. Ürgüplü, Garipçe ve Çomaklı Ovasından bu bölgeye yetecek kadar su rezervi var. Genel bütçeden para aktarılıp bir an önce köylerimizin su problemi çözülebilir dedi.
    
     -Kaymakam Hacıbektaşoğlu-
    
     Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede kaynak suyu sorunlarının olduğunu belirterek, yapılabilecek ne varsa yapıldığını söyledi.
     Sadece Boğazköy köyünde değil, çevredeki bazı köylerde de bu sıkıntının yaşandığını bildiren Hacıbektaşoğlu, Bu yıl KÖYDES kapsamında bölgedeki köylere su kaynağı sağlayan Garipçe köyüne yeni bir kuyu açtık. Kapasiteyi de artırmamıza rağmen sıkıntı var. Bu kuyulardan 5 litre su basabiliyoruz diye konuştu.
     Son 3 yıl yağışlı olmasına rağmen yer altı sularında azalma olduğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, şöyle dedi:
     Bu sorunları giderebilmek amacıyla İl Özel İdaresi ile görüşmeler yapıyoruz. Geleceğe dönük su kaynağı için neler yapılmalı, başka su kaynaklarına ulaşacak yollar nelerdir, bunları görüşüyoruz. Ayrıca Bucak ve civar yerleşimler için içme suyu etütleri yapıyoruz. Bucak ve civar yerleşimler sürdürülebilir bir su kaynağına sahip değil. Yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışıyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Köylülerin Su protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER