Kozanda Yeni dünya düzeni ve Türkiye.

Kozanda Yeni dünya düzeni ve Türkiye. Gün o gündür konulu konferansı


ADANA (A.A) - Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kozan Şubesince Yeni dünya düzeni ve Türkiye. Gün o gündür konulu konferans düzenlendi.
     TÜRKAV Şube Başkanı Kürşat Sedefoğlu, belediye sinemasında düzenlenen konferansın açılışındaki konuşmasında, ilçede 2 yıldır 140 üye ile eğitim ve kültür faaliyetleri ile yardım organizasyonları gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci-Yazar Banu Avar ise ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Türkiyede son yıllarda yaşanan olaylara ilişkin görüşlerini dile getirdi.
     Avar, Türkiyenin başta petrol olmak üzere dünyanın en önemli enerji kaynaklarının bulunduğu bölgede yer aldığını ve emperyalist ülkelerin geçmişten buyana bu kaynakların paylaşımı için yürüttüğü ekonomik ve siyasi çekişmelerden Türkiyenin olumsuz etkilendiğini ifade etti.
     Avar, Türkiyenin, başına örülmek istenen çeşitli belalar ve ekonomik kuşatmalardan kurtulabilmesi için Kurtuluş Savaşı yıllarında ve ilk mecliste olduğu gibi Türk insanının etnik ayrım gözetmeden, partiler üstü bir anlayışla bir araya gelerek hareket etmesi gerektiğini savundu.
     Konferansa MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, MHP İlçe Başkanı Ender Çulhacı, İşçi Partisi İlçe Başkanı Cezmi Gürlen, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ahmet Sönmez, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yaşar Şenöz, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kozanda Yeni dünya düzeni ve Türkiye. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER