Kozanda baraj kapağının patlaması

Kozanda baraj kapağının patlaması -Adli Tıp Kurumunca yapılan DNA testinde olayda hayatını kaybeden Veli Damaksıza ait olduğu iddiasıyla defnedilen cesedin kayıp işçi Hasan Bolata ait olduğu belirlendi -Haberi alan Bolat ailesinin


ADANA (A.A) - Adanada, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden işçilerden Veli Damaksıza ait olduğu gerekçesiyle Adanada toprağa verilen cesedin, kayıp 5 işçiden biri olan evli ve 2 çocuk babası Hasan Bolata ait olduğu belirlendi.
     Edinilen bilgiye göre, şubat ayında Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinden alınan DNA örnekleri Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
     Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığının yaptığı incelemede Veli Damaksıza ait olduğu gerekçesiyle Adanada defnedilen cenazenin Hasan Bolata ait olduğu belirlendi.
     Kurum tarafından hazırlanan rapor, Bolat ailesinin Kozandaki Şevkiye Mahallesindeki evine de gönderildi.
     Haberi alan ve aylardır bulunamayan Hasan Bolatı arayan ailesinin evinde ise hüzün ile aylardır kayıp olan cenazenin bulunmasının sevinci bir arada yaşanıyor.
     Ağabey Adil Bolat, AA muhabirine, Adli Tıp Kurumunca yapılan testler sonucunda cenazenin yüzde 99,99 oranında baraj faciasında kayıp olan kardeşi Hasan Bolata ait olduğunu belirlendiğini ve Kozan Cumhuriyet Savcılığınca kararın kendilerine tebliğ edildiğini belirtti.
     Adana 100. Yıl Kabasakal Mezarlığında Veli Damaksıza ait olduğu gerekçesiyle defnedilen cesedi teslim almak istediklerini ancak Damaksız ailesinin 15 günlük yasal itiraz süresini kullanmak için tebliği elden almayarak postayı beklemeyi tercih ettiklerini ifade eden Bolat, şöyle devam etti:
     Haberi alınca üzüntümüzün yanı sıra sevindik. En azından kardeşimin dua edeceğimiz bir mezarı olacak. Tabi ki karşı taraf ne hissetti bilemiyorum. Onların durumunu da anlıyorum. Şimdi biz seviniyoruz, onlarda üzülüyordur. Onların itirazının değerlendirileceği 15 günlük yasal süreyi bekleyeceğiz ve Damaksız ailesi ile irtibata geçeceğiz.
     Hasan Bolatın karısı Songül Bolat ise haberi kayınbiraderinden aldığını ve savcılıkta durumun kendilerine tebliğ edildiğini ifade ederek, Hep bu anı bekliyordum. Cesedinin bulunmasına sevindim. Çok duygulandım diye konuştu.
     Cenaze bulunduğu dönemde kimlik tespitini Veli Damaksızın 2 yıl birlikte çalıştığı iş arkadaşı Yüksel Karanfil yapmış ancak ceset üzerindeki yara ve şişlikler göz önünde bulundurularak, cenazelerin kimlere ait olduğunun belirlenmesi amacıyla DNA testi yapılması kararlaştırılmıştı.
    
     -Olay-
    
     Kozanda 24 Şubatta Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
     Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Veli Damaksıza ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmış, olayla ilgili şantiye şefi Öncü P. ile proje müdürü Erdal N. ve iş güvenliği sorumlusu mühendis Bora A. bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmışlardı.
    
     Muhabir : Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı : A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Kozanda baraj kapağının patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER