Kozanda baraj kapağının patlaması

Kozanda baraj kapağının patlaması -Geçen yıl 5 işçinin öldüğü, 5 işçinin de kaybolduğu olayla ilgili 17 sanıklı davanın 5inci duruşması yapıldı


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu 5 işçinin öldüğü, 5 işçinin de kaybolduğu olayla ilgili davanın 5inci duruşması yapıldı.
     Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan 17 sanıktan bazıları ile kaybolan ve ölen işçilerin yakınları hazır bulundu.
     Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, projeyi hazırladıkları belirtilen ve daha önce talimatla ifadesi alınan 4 sanığın duruşmaya katılmalarının sağlanarak dinlenmesi ve dosyadaki bazı eksiklerin tamamlanması için davayı 17 Mayısa erteledi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Kozanda geçen yıl 24 Şubatta Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünelinin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
     Askeri helikopter ve 300 kişiden oluşan arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalarda, Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen, Erdal Demirelli ve Hasan Bolata ait olduğu belirtilen cesetlere ulaşılmış, akıntıya kapılarak kaybolan işçiler Veli Damaksız, Latif Değirmenci, Mehmet Yılmaz, Necmettin Karayiğit ve Selahattin Aralın cesetleri aylar süren aramalara rağmen bulunamamıştı.
     Soruşturmanın tamamlanmasının ardından olayla ilgisi oldukları gerekçesiyle baraj inşaatını gerçekleştiren iş sahibi, ana yüklenici ve taşeron şirketlerin barajda görevli mühendis ve yetkilileri hakkında taksirle birden çok kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Kozanda baraj kapağının patlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER